26/02/2020 13:47:39

Γιατί κινδυνεύεις αν μένεις σε ρετιρέ

Γιατί κινδυνεύεις αν μένεις σε ρετιρέ - Media

 

Οι άνθρωποι που κατοικούν σε ρετιρέ πολυκατοικιών κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν από… ανακοπή καρδιάς, η οποία προκαλείται συνήθως από καρδιακή προσβολή, απ’ ότι εκείνοι  που μένουν σε χαμηλότερους ορόφους, σύμφωνα με καναδική μελέτη.

Και ο λόγος είναι ότι οι διασώστες δεν μπορούν να φτάσουν έγκαιρα για να χρησιμοποιήσουν απινιδωτές είτε να δώσουν τη σωτήρια φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση καρδιακών προβλημάτων.

Η έρευνα, η οποία έγινε σε κατοίκους του Τορόντο, έδειξε ότι το ποσοστό θνησιμότητας για τους ανθρώπους που ζουν πάνω από τον 16ο όροφο ήταν 5 φορές υψηλότερο από εκείνους που μένουν από τον δεύτερο όροφο και κάτω. Σημειώνεται ότι δεν επέζησε από καρδιακή επιπλοκή κανένας από τους ενοίκους του 25ου ορόφου και άνω.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ερευνητές προτείνουν να εγκατασταθούν απινιδωτές στα ψηλότερα πατώματα πολυώροφων κτιρίων και οι διασώστες να διαθέτουν κλειδιά για άμεση πρόσβαση από ασανσέρ και εξόδους κινδύνου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.