search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:50
MENU CLOSE

Τρέχει το νέο ΕΣΠΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1900
21-01-2016
23.01.2016 04:00
pod_2101_033_cmyk.jpg

Αφορά κατάρτιση 29.000 ανέργων. Όροι και προϋποθέσεις

 

Άρχισε και «τρέχει» το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για κατάρτιση 26.000 ανέργων ηλικίας 29-64 ετών, το οποίο, όπως ανέφερε και ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, «στόχο έχει την καταπολέμηση της ανεργίας». 
 
Ο ίδιος επισήμανε ότι «η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αξιοποιήσει κάθε μηχανισμό που μπορεί να συνεισφέρει με πρόσθετους πόρους στην ελληνική οικονομία, μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχονται μέσα από εργαλεία αυτού του τύπου». 
 
Το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι συνολικού ύψους 53,5 εκατ. ευρώ, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε 26.000 ανέργους ηλικίας 29 – 64 ετών να καταρτιστούν σε κλάδους αιχμής και να λάβουν μάλιστα και σχετική πιστοποίηση. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει από τις 4.1.2016 και θα διαρκέσει μέχρι τις 29.2.2016.
 
Τα έγγραφα
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πρόσκληση, η ηλεκτρονική πρόταση στο ΟΠΣ, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αίτησης χρηματοδότησης, περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
1. Αίτηση Χρηματοδότησης.
2. Τεχνικό Δελτίο Πράξης, στο οποίο θα αναλύεται επαρκώς η μεθοδολογία υλοποίησης της πράξης, έτσι ώστε να αποτυπώνεται π.χ. πώς θα διεξάγεται η συμβουλευτική, η ανάλυση του κόστους της πράξης κ.ά. Επιπλέον, θα υποβληθεί τεκμηρίωση για τον προσδιορισμό των κλάδων αιχμής, δεδομένου ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η άρση της αυτοδέσμευσης σχετικά με το Σύστημα Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας.
3. Στοιχεία που τεκμηριώνουν την αρμοδιότητα του δικαιούχου.
5. Απόφαση Αρμόδιου Συλλογικού Οργάνου για την υποβολή της πρότασης.
8. Κανονιστικό πλαίσιο ορισμού του φορέα λειτουργίας και συντήρησης της πράξης.
60. Διοικητική Ικανότητα / Επάρκεια οργανωτικής δομής.
61. Διοικητική Ικανότητα / Διαδικασίες διαχείρισης και υλοποίησης έργων.
62. Επιχειρησιακή ικανότητα / Επάρκεια ομάδας έργου.
63. Επιχειρησιακή ικανότητα / Εμπειρία στην υλοποίηση συναφών έργων.
 
Ο υποψήφιος δικαιούχος υποβάλλει την πρότασή του και τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα και δικαιολογητικά αποκλειστικά μέσω του ΟΠΣ. Τα συνοδευτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης των καθαρών εσόδων, εφόσον απαιτείται, υποβάλλονται σε μορφή αρχείου τύπου pdf.
 
Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ – ΕΣΠΑ και μόνο η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται υπογεγραμμένη στην Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθησης» στη διεύθυνση Κοραή 4, Αθήνα 105 64 από τις 4.1.2016 έως τις 29.2.2016, ώρα 16:00. Δεν θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις χρηματοδότησης εκτός των ανωτέρω προθεσμιών και αιτήσεις για τις οποίες δεν έχει προηγηθεί η ηλεκτρονική υποβολή της πρότασης στο ΟΠΣ ΕΣΠΑ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:49