search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:50
MENU CLOSE

Μπλόκα αγροτών σε όλη τη χώρα (Photos)

21.01.2016 07:12
Μπλόκα αγροτών σε όλη τη χώρα (Photos) - Media

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι, από τον Έβρο έως και την Κρήτη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με μπλόκα σε κομβικά σημεία, αποκλεισμούς δρόμους και τελωνείων.

 

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι, από τον Έβρο έως και την Κρήτη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με μπλόκα σε κομβικά σημεία, αποκλεισμούς δρόμους και τελωνείων.

Οι αγρότες αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό.  

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου διαβεβαίωσε ότι αυτή την ώρα το φορολογικό των αγροτών δεν τίθεται ως θέμα στις συζητήσεις με τους θεσμούς.

Από χθες το μεσημέρι, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στους δρόμους, και χτυπούν «καμπανάκι» στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «Θα κόψουμε την Ελλάδα στα δύο» και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις «εξοντωτικές διατάξεις για τους αγρότες», όπως υποστηρίζουν, σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Μπλόκα και συγκεντρώσεις

Μπλόκα έχουν στηθεί και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σήμερα σε πολλές περιοχές με τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη (Χαλκηδόνα), στην Εγνατία οδό και στο ύψος των Κερδυλλίων, στον Έβρο, στα Τέμπη, στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, στη Βοιωτία (Ορχομενός) στην Εθνική οδό Αρτας-Αθήνας, στο ύψος του Κομποτίου, στην Αργολίδα και στη Λακωνία, στη Ρόδο αλλά και στην Κρήτη.

Τέμπη

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν σήμερα, και μετά από πρόταση της 15μελούς Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου, αύριο Παρασκευή από τις 12.00 μέχρι και τις 2.00 μ.μ. οι αγρότες χωρίς τρακτέρ και οχήματα, θα αποκλείσουν, το οδόστρωμα οπότε και αναμένεται διακοπή της κυκλοφορίας επί της ΠΑΘΕ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η αυριανή κίνηση θεωρείται ως «προειδοποιητική» στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στο γενικό προσκλητήριο προς όλα τα μπλόκα που έχει απευθύνει για το Σάββατο το μεσημέρι το μπλόκο των Τεμπών, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων των αγροτών είναι συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και διάλογος από μηδενική βάση, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όσο και για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την πρωτογενή παραγωγή.

Πάντως, όπως υπογραμμίζουν οι αγρότες, στις προθέσεις τους δεν είναι οι κινητοποιήσεις τους να δυσκολέψουν λοιπές κοινωνικές ομάδες, καθώς, όπως παρατηρούν, το ασφαλιστικό και το φορολογικό αφορούν όλους, ενώ ήδη δέχονται μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα τους από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Ηράκλειο

Με συνθήματα όπως «Όχι στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς», αγρότες-μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) πραγματοποιούν σήμερα κατάληψη του περιφερειακού καταστήματος του ΟΓΑ στο Ηράκλειο, στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ενάντια στο ασφαλιστικό και τα φορολογικά μέτρα και οι αγρότες της ΠΑΣΥ αναφέρουν: «Πώς η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσα από τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, ειδικότερα το ασφαλιστικό και το φορολογικό, επιταχύνει τη στρατηγική της ΕΕ, την ΚΑΠ, στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών από τη γη και την παραγωγή τους, συγκεντρώνοντάς την στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρήσεων».

Στον κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα τα τρακτέρ –

Εκατοντάδες τρακτέρ αγροτών από τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα αναμένεται να λάβουν θέση από σήμερα το μεσημέρι στον κόμβο της Νίκαιας, έπειτα συντονισμό δράσης των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:50