search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:29
MENU CLOSE

Η Δύση φοβάται ότι ο Πούτιν «πατάει πόδι» στον Ειρηνικό – Μυστική δωρεά όπλων στα Φίτζι

22.01.2016 07:46
Συμφωνία Ρωσίας - Βενεζουέλας για επισκέψεις πολεμικών πλοίων - Media

Φόβους ότι η Ρωσία επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή και την παρουσία της στον Ειρηνικό Ωκεανό προκαλεί στη Δύση η μυστική δωρεά ενός φορτίου 20 κοντέινερ με όπλα στον στρατό των νησιών Φίτζι.

Φόβους ότι η Ρωσία επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή και την παρουσία της στον Ειρηνικό Ωκεανό προκαλεί στη Δύση η μυστική δωρεά ενός φορτίου 20 κοντέινερ με όπλα στον στρατό των νησιών Φίτζι.

Όπως αναφέρει ο Guardian το μεγάλο φορτίο με πολεμικό εξοπλισμό έφτασε στα Φίτζι την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ θα ακολουθήσει αποστολή Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων για να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης του στρατού των Φίτζι.

Το ακριβές περιεχόμενο της ρωσικής δωρεάς στα νησιά του Ειρηνικού παραμένει άγνωστο. Εκτιμάται ότι περιείχε κυρίως ελαφρύ οπλισμό, ωστόσο πολλοί υποθέτουν ότι, λόγω της μυστικότητας υπό την οποία διεξήχθη η όλη επιχείρηση, ίσως το φορτίο να συμπεριελάμβανε και βαρύ οπλισμό, ακόμα και στρατιωτικό ελικόπτερο.

Η κυβέρνηση των Φίτζι δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τον οπλισμό για να εξοπλίσει καλύτερα τους άνδρες της που συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές του ΟΗΕ ήδη τουλάχιστον 1000 στρατιώτες υπηρετούν στο Σινά, στη Συρία, στο Ιράκ και στον Λίβανο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2006, χρονιά κατά την οποία στα Φίτζι εκδηλώθηκε στρατιωτικό πραξικόπημα, οι μέχρι τότε σύμμαχοι της χώρας, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και ΗΠΑ, επέβαλαν στρατιωτικές και οικονομικές κυρώσεις στο κρατίδιο του Ειρηνικού. Σε απάντηση η κυβέρνηση των πραξικοπηματίων, που αργότερα νομιμοποιήθηκε με γενικές εκλογές το αποτέλεσμα των οποίων χαρακτηρίστηκε αξιόπιστο από ομάδα διεθνών παρατηρητών, ενίσχυσε τις σχέσεις της χώρας με την Κίνα και τώρα με τη Ρωσία.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27