search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:25
MENU CLOSE

Μητσοτάκης – Κουτσούμπας: Ζούμε σε εποχή πολύ δύσκολη

22.01.2016 12:36
Μητσοτάκης - Κουτσούμπας: Ζούμε σε εποχή πολύ δύσκολη - Media
 
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Μητσοτάκη.

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Μητσοτάκη.

Υποδεχόμενος ο πρόεδρος της ΝΔ, τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και εξέφρασε την ικανοποίησή του που τον γνωρίζει και με την επίσημη νέα ιδιότητά του ως προέδρου της ΝΔ, ενώ τόνισε πως παρά τις μεγάλες ιδεολογικές διάφορες, υπάρχει σεβασμός στην ιστορική διαδρομή και τον θεσμικό ρόλο του ΚΚΕ.

«Όπως είναι γνωστό, έχουμε πολύ μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με το ΚΚΕ, υπάρχει όμως απόλυτος σεβασμός στην ιστορική του διαδρομή και στον θεσμικό του ρόλο. Παρά τις διαφορές, πίστευα και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συζήτησης με τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, όποιες κι αν είναι οι ιδεολογικές καταβολές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και είπε πως ζούμε εποχή μεγάλων εντάσεων.

«Ζούμε σε εποχή πολύ δύσκολη, ζούμε εποχή μεγάλων κοινωνικών εντάσεων. Η κοινωνία βράζει και θα πρέπει όλοι με τον τρόπο μας, ο καθένας από την δική του αφετηρία να μην ενθαρρύνει ούτε κοινωνικούς αυτοματισμούς και να διευκολύνει έτσι ώστε να εκτονώνεται αυτή η πολύ μεγάλη πίεση που νομίζω ότι όλοι μας διαπιστώνουμε», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε:

«Πιστεύω ότι ο καθένας με τον δικό του τρόπο και από την δική του οπτική γωνία μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό».

«Όπως είπατε είναι πολύ δύσκολη εποχή, ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο, έχει πληρώσει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια, έχει ματώσει κυριολεκτικά από την οικονομική κρίση και βεβαίως με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων και των προηγούμενων και με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δικαιολογημένα εξεγείρεται, δικαιολογημένα απογοητεύεται, δικαιολογημένα οργίζεται και ξεσηκώνεται» είπε, από την πλευρά του, ο κ. Κουτσούμπας.

Ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός, το εργατικό-λαϊκό κίνημα, έχει και την πείρα και τη γνώση, να καθορίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το περιεχόμενο του αγώνα τους, πολύ περισσότερο να καθορίσουν τις μορφές πάλης με τις οποίες θα διεκδικήσουν το δίκαιό τους» και τόνισε ότι το ΚΚΕ θεωρεί «ότι όλες οι μορφές πάλης, εφόσον είναι με βάση τα πραγματικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα του λαού και της χώρας θα πρέπει να διεκδικούνται».

 

«Το ΚΚΕ, ξέρετε, έχει εκφράσει την αλληλεγγύη του σ’ αυτούς τους αγώνες και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και για τους αγρότες και για τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, μισθωτούς είτε αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα, και πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να κλιμακωθεί με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών τους φορέων και βεβαίως μέσα εκεί μπορεί να οργανωθεί και η μεγάλη κοινωνική-λαϊκή συμμαχία με σωστό περιεχόμενο αγώνα και αιτημάτων σε μια κατεύθυνση τέτοια που να μπορεί να διεκδικεί πραγματικά τα δίκαια αιτήματά τους και φυσικά εκεί έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι, άσχετα αν ψηφίζουν ΚΚΕ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Αυτή η λαϊκή συμμαχία, πιστεύουμε, ότι μπορεί να αποτελέσει και το μέλλον αυτού του τόπου» κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15