search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:50
MENU CLOSE

Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: «Να ανεγερθεί φράχτης για τους πρόσφυγες στα σύνορα Σκοπίων – Βουλγαρίας – Ελλάδας»

22.01.2016 15:45
«Τέχνη» διαμαρτυρίας πάνω στον φράχτη του Λευκού Οίκου (Photos) - Media

Την ανέγερση ενός φράχτη στα σύνορα της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας με την Ελλάδα, προκειμένου να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, πρότεινε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

 

 

Την ανέγερση ενός φράχτη στα σύνορα της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας με την Ελλάδα, προκειμένου να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, πρότεινε σήμερα από τη Σλοβενία ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

“Αν δεν μπορούμε να ασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα (της Ευρωπαϊκής Ένωσης), ανεξαρτήτως του πόσο δαπανηρό ή απαιτητικό είναι αυτό, θα καταστρέψουμε εμείς οι ίδιοι το καθεστώς του Σένγκεν”, δήλωσε ο Όρμπαν αναφερόμενος στη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

Σταμάτησε η ροή προσφύγων προς τα Σκόπια από την Ειδομένη

Διεκόπη από τις 6 το πρωί η διέλευση προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή. Αυτό αποφασίστηκε από τις Αρχές της γείτονας χώρας, μέχρι να υπάρξει αποσυμφόρηση του καταυλισμού προσφύγων στη Γευγελή, που, κατά την ίδια πηγή, είναι γεμάτο.

Όπως έγινε γνωστό, υπό τις παραπάνω συνθήκες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ελληνική πλευρά πάνω από 1.000 πρόσφυγες. Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής στην Ειδομένη βρίσκονταν 400 πρόσφυγες, ενώ, στο πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου σταματούν τα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες για έλεγχο των υπηρεσιακών τους σημειωμάτων, αναμένουν 14 λεωφορεία με 700 επιβάτες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:50