search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:00
MENU CLOSE

Ένα ακόμα βήμα προς τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα η Δημοκρατική Συμπαράταξη

22.01.2016 19:29
Ένα ακόμα βήμα προς τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα η Δημοκρατική Συμπαράταξη - Media

Ένα ακόμη βήμα για την συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα έκαναν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και οι κινήσεις πολιτών για τη Σοσιαλοδημοκρατία, που συμπορεύονται στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

 

Ένα ακόμη βήμα για την συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα έκαναν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και οι κινήσεις πολιτών για τη Σοσιαλοδημοκρατία, που συμπορεύονται στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το απόγευμα συνεδρίασε το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο που έχει συγκροτηθεί στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, στο οποία προήδευσε η Φώφη Γεννηματά και αποφάσισε:

1. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα κινηθεί με την πολιτική της αυτονομία με αυτοδύναμη στρατηγική σε αντιπαράθεση με την δεξιά και τον αριστερό λαϊκισμό. Προχωράμε σταθερά στα επόμενα βήματα για ένα ισχυρό πόλο της σοσιαλδημοκρατίας του προοδευτικού κέντρου και της Ανανεωτικής Αριστεράς που θα αποτελέσει κρίσιμο καταλύτη για τη αλλαγή των συσχετισμών, για τη διέξοδο από την κρίση και την αντιμετώπιση των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών.

2. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέλει να ενισχύσει την κατεύθυνση για μια ευρύτερη ανασύνθεση του χώρου και καλεί όλες τις δυνάμεις και τις προσωπικότητες που κινούνται στην κεντροαριστερά, στον δημοκρατικό σοσιαλισμό και στην πολιτική οικολογία να συμβάλλουν θετικά σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια, χωρίς μικροκομματικές περιχαρακώσεις, φοβίες και προσωπικούς εγωισμούς.

3. Η διαδικασία της πορείας και της συγκρότησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς την προγραμματική συνδιάσκεψη θα συζητηθεί στα κόμματα και στις κινήσεις το επόμενο διάστημα με τις συνεδριάσεις των αντίστοιχων συλλογικών οργάνων.

4. Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου θα συγκληθούν ταυτόχρονα σε ολόκληρη την χώρα τα περιφερειακά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να προχωρήσει η οργανωτική δομή σε όλη την Ελλάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33