search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:30
MENU CLOSE

Οι ομαδικές απολύσεις και το ενιαίο μισθολόγιο στο… μάτι του ΔΝΤ

25.01.2016 10:53
Απολύσεις: Ποιοι εργαζόμενοι προστατεύονται και ποιοι όχι - Οι 9 περιπτώσεις και τι προβλέπει η νομοθεσία - Media

Τις ομαδικές απολύσεις έβαλε τώρα στο μάτι το ΔΝΤ μετά το ασφαλιστικό… Είναι φανερό ότι η ατζέντα τους είναι συγκεκριμένη και δεν κάνουν πίσω με τίποτα. Την ίδια ώρα θέλουν την ανατροπή του ενιαίου μισθολόγιου -που ήδη ψηφίστηκε και είναι νόμος του κράτους!

 

Τις ομαδικές απολύσεις έβαλε τώρα στο μάτι το ΔΝΤ μετά το ασφαλιστικό… Είναι φανερό ότι η ατζέντα τους είναι συγκεκριμένη και δεν κάνουν πίσω με τίποτα. Την ίδια ώρα θέλουν την ανατροπή του ενιαίου μισθολόγιου -που ήδη ψηφίστηκε και είναι νόμος του κράτους!

Κάπως έτσι ανατρέπεται ουσιαστικά η συμφωνία του Αυγούστου, η οποία έλεγε ότι οι αποφάσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά θα στηριχτούν σε μελέτη και προτάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) για τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη.

Σε ότι αφορά  το μισθολόγιο… το Ταμείο δεν μπορεί να χωνέψει πως το νέο Μισθολόγιο φέρνει αυξήσεις σε κάποιες περιπτώσεις και όχι μειώσεις μισθών στο δημόσιο.Για αυτό λοιπόν και όταν δεήσουν να  επιστρέψουν στην Αθήνα οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ε.Ε.), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ), στόχο θα έχουν να βάλουν στο τραπέζι και να  κλείσουν το θέμα αυτό αλλά και  όσες περισσότερες μνημονιακες δράσεις μπορούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου… αφού έως εκεί έχουν βάλει στόχο να τα έχουν διαλύσει όλα!!!
Και αν τελικά καταφέρουν να μας αλυσοδέσουν  η χώρα μας με βάση το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής, θα λάβει από την εκταμίευση του συνόλου της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ. Αμέσως μετά λέει η Κυβέρνηση θα μπορέσουν να παρθούν και αποφάσεις  για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όπου πηγές αναφέρουν ότι το τοπίο εδώ θα ξεκαθαρίσει κατά τον Μάιο.

Επιπλέον, σε αυτή τη διαπραγμάτευση θα οριστικοποιηθούν με τους πιστωτές και τα υπόλοιπα πρόσθετα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το 2017 και τα οποία ανέρχονται σε 1,305 δισ. ευρώ ή στο 0,75% του ΑΕΠ. Και ακολουθούν αυτά που θα έρθουν με τον προϋπολογισμό του 2018 και φτάνουν στα 435 εκατ. ευρώ. Με αυτά θα διασφαλίζονται οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ το 2017 και 3,5% το 2018, οι οποίοι στην πάροδο των αξιολογήσεων από τους δανειστές είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:28