search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:38
MENU CLOSE

Στον… αέρα οι προσωπικές στιγμές τους αν δεν έδιναν 8.000 ευρώ

26.01.2016 09:10
Στον... αέρα οι προσωπικές στιγμές τους αν δεν έδιναν 8.000 ευρώ - Media
 
Τις προσωπικές στιγμές ενός ζευγαριού εκβίαζαν ότι θα αναρτήσουν στο διαδίκτυο ένας 45χρονος και ένας 47χρονος σε περίπτωση που δεν τους έδινε το ποσό των 8.000 ευρώ.

 

Τις προσωπικές στιγμές ενός ζευγαριού εκβίαζαν ότι θα αναρτήσουν στο διαδίκτυο ένας 45χρονος και ένας 47χρονος σε περίπτωση που δεν τους έδινε το ποσό των 8.000 ευρώ.

Η 34χρονη Γεωργιανή κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ένας άγνωστος με μήνυμα στο κινητό της ισχυριζόταν ότι έχει στην κατοχή του τρία βίντεο με την ίδια και τον σύζυγό της σε σερωτικές περιπτύξεις και της ζητούσε 8.000 ευρώ για να μην τα δημοσιοποιήσει.

Οι απειλές συνεχίστηκαν κατά διαστήματα, ενώ ο άγνωστος παρέδωσε στην 34χρονη ψηφιακό δίσκο με τα βίντεο, απαιτώντας ξανά να του δώσει το χρηματικό ποσό.

Εκείνη δεν ενέδωσε στις απειλές και λίγες μέρες αργότερα ανακάλυψε προφίλ σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τα δικά της στοιχεία, στο οποίο είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες από το επίμαχο υλικό. Παράλληλα, διαπίστωσε ότι άνθρωποι του στενού της περιβάλλοντος έλαβαν σε μηνύματα τις ίδιες φωτογραφίες.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήρθε σε επικοινωνία με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίσει τα ψηφιακά ίχνη των δραστών και ύστερα από έρευνες που διεξήχθησαν στα σπίτια του 45χρονου και του 27χρονου τη Δευτέρα στην Αττική, διαπιστώθηκε η χρήση των συνδέσεων διαδικτύου τους για την ανάρτηση του υλικού. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ψηφιακός δίσκος, ο οποίος εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, η οποία αναμένεται να υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10