search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:11
MENU CLOSE

«Εσείς με τα φουλάρια, εμείς με τις γραβάτες» και στη Θεσσαλονίκη (Photos)

26.01.2016 14:22
«Εσείς με τα φουλάρια, εμείς με τις γραβάτες» και στη Θεσσαλονίκη (Photos) - Media

Με συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου,  επιστήμονες διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

   

Με συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου,  επιστήμονες διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί, δικαστικοί επιμελητές από τη Θεσσαλονίκη και άλλους νομούς της Μακεδονίας, με πρωτοβουλία των επιστημονικών τους συλλόγων, συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Λευκού Πύργου και έκλεισαν για λίγη ώρα τον οδικό κόμβο στο εν λόγω σημείο.

Στη συνέχεια έκαναν πορεία με πανό και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, όπως: “Κατρούγκαλε ντροπή σου, παρατήσου”, “θα γίνει χαμός θα γίνει πανικός, δεν θα μας πεθάνει ο Κατρούγκαλος”, “εσείς με τα φουλάρια, εμείς με τις γραβάτες, όχι άλλα βάρη στις δικές μας πλάτες”, κάτω τα χέρια απ τα Ταμεία”, ” το Ασφαλιστικό δεν θα περάσει” κ.ά.

«Αυτό το σχέδιο είναι η ταφόπλακα, είναι η καταστροφή μας. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εισπράξει, απλώς θα μας καταστρέψει. Δεν θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί και γι αυτό είμαστε στους δρόμους», ήταν η κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων των προέδρων των επιστημονικών συλλόγων, οι οποίοι κάλεσαν την κυβέρνηση να μην φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Μέσα από τις οδούς Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και Βενιζέλου οι διαδηλωτές έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου έμειναν για περίπου 40 λεπτά, διακόπτοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Εκεί κάποιοι δικηγόροι έβγαλαν τις γραβάτες τους και τις κρέμασαν συμβολικά στα κάγκελα της εξωτερικής εισόδου του υπουργείου, άλλοι άναψαν πυρσούς και μια διαδηλώτρια σκαρφάλωσε στα κάγκελα και περνώντας το φουλάρι της από το λαιμό και από τα σίδερα έφτιαξε μια αυτοσχέδια θηλιά. «Τέτοια είναι η θηλιά που θέλει να μας περάσει στο λαιμό η κυβέρνηση», είπε στους δημοσιογράφους και λίγα λεπτά αργότερα κατέβηκε.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματα της πορείας στο υπουργείο, καθώς η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά απουσίαζε.

Συμπαράσταση στην κινητοποίηση των επιστημονικών φορέων εξέφρασε η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:10