search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:24
MENU CLOSE

Η καμινάδα στο ξενοδοχείο έκρυβε ένα παλιό ξεχασμένο μυστικό (Photos)

26.01.2016 17:00
Η καμινάδα στο ξενοδοχείο έκρυβε ένα παλιό ξεχασμένο μυστικό (Photos) - Media

Όταν ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου αποφάσισε να την καθαρίσει, τότε βρέθηκε μπροστά σε ένα παλιό ξεχασμένο μυστικό 200 ετών.

 

Όταν ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου αποφάσισε να την καθαρίσει, τότε βρέθηκε μπροστά σε ένα παλιό ξεχασμένο μυστικό 200 ετών.

Το ξενοδοχείο Κλίφτον στο Νότιο Τάινσάιντ στην Αγγλία, στεγάζεται σε ένα παλαιό κτίριο που χτίστηκε πριν από 2 περίπου αιώνες. Ο ιδιοκτήτης του Σκοτ Καρλούτσι αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Τα ειδικά συνεργεία μπήκαν μέσα και ξεκίνησαν τις εργασίες. Κάποια στιγμή ο Καρλούτσι τους είπε πως πρέπει να καθαρίσου και τις καμινάδες επειδή χρόνια τώρα δεν είχαν καθαριστεί και είχαν γεμίσει φούμο που δεν επέτρεπε στον καπνό να βγαίνει με άνεση.

Ένας άνδρας από το συνεργείο καθώς καθάριζε το τζάκι διαπίστωσε ότι στο εσωτερικό του υπάρχει κάτι σαν δεύτερος τοίχος πίσω από τον κανονικό τοίχο. Έσπρωξε με δύναμη και τα τούβλα υποχώρησαν. Φώναξε τον Καρλούτσι και του είπε πως κάτι υπάρχει από πίσω.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μπήκε στο εσωτερικό του τζακιού και με έναν γκασμά έσπρωξε δυνατά. Ο τοίχος υποχώρησε και ένα σύννεφο από σκόνη και καπνό γέμισε το δωμάτιο. Σε λίγη ώρα αποκαλύφθηκε ένα μικρότερο τζάκι πολύ παλαιότερο από το αρχικό.

Μέσα στο τζάκι ο Καρλούτσι διαπίστωσε ότι υπήρχαν ανάμεσα στα παμπάλαια αποκαΐδια, οι σελίδες ενός βιβλίου. Τις ξεφύλλισε ανάμεσα στα δάχτυλα του και διαπίστωσε πως το βιβλίο είχε γραφτεί στις αρχές του 1850. Συγγραφέας ήταν κάποιος Τζέιμς Ροςς, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ήταν χημικός και ασκούσε χρέη γιατρού και φαρμακοποιού στο Τάινσαιντ.

Μέσα στο βιβλίο ο Ροςς είχε γράψει αναλυτικά και για κάθε πρόσωπο του χωριού τότε, Τάινσαιντ, όλα τα κουτσομπολιά. Ποιος είχε σχέση με ποια, πότε φλέρταρε ο τάδε και ποια απατούσε τον σύζυγο της όταν έφευγε ταξίδι. Ποιες ήταν οι συνήθειες του Δημάρχου, τι του άρεσε να τρώει και πως χάζευε τις άλλες κοπέλες τους χωριού και αργότερα πως οι ομηρικοί καυγάδες με τη γυναίκα του που ζήλευε ξεσήκωναν τον κόσμο στο πόδι.

Προφανώς η ύπαρξη του γεμάτου πιπεράτες λεπτομέρειες για κάθε κάτοικο του χωριού, μαθεύτηκε και κάποιοι απείλησαν τον φαρμακοποιό να το κάψει. Όπως και έκανε, ή καλύτερα επιχείρησε να κάνει. Το έριξε στο τζάκι αλλά με κάποιο τρόπο το βιβλίο δεν κάηκε. Έμεινε θαμμένο στα αποκαΐδια και αποκαλύφθηκε ύστερα από τόσα χρόνια.   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:24