search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:34
MENU CLOSE

Αναδίπλωση του Βέλγου υπουργού για το στρατόπεδο μεταναστών στην Αθήνα – «Δεν αποτελούν θέση της κυβέρνησης»

26.01.2016 17:57
Αναδίπλωση του Βέλγου υπουργού για το στρατόπεδο μεταναστών στην Αθήνα – «Δεν αποτελούν θέση της κυβέρνησης» - Media

Αποστάσεις από την πρόταση του Βέλγου υπουργού εσωτερικών Τέο Φράνκεν, που ζήτησε στρατόπεδο 300.000 προσφύγων στην Αθήνα, κρατά η βελγική κυβέρνηση, αναγκάζοντάς τον σε αναδίπλωση.

 

Αποστάσεις από την πρόταση του Βέλγου υπουργού εσωτερικών Τέο Φράνκεν, που ζήτησε στρατόπεδο 300.000 προσφύγων στην Αθήνα, κρατά η βελγική κυβέρνηση, αναγκάζοντάς τον σε αναδίπλωση.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών του Βελγίου σημείωσε πως εξαιτίας του άτυπου χαρακτήρα τίποτα από όσα είπε ο Tεο Φράνκεν κατά τη διάρκεια του χθεσινού άτυπου Συμβουλίου των υπουργών της ΕΕ στο Άμστερνταμ, δεν αποτελεί επίσημη θέση της βελγικής κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga η εκπρόσωπος Τύπου του Φράνκεν δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τις δηλώσεις Μουζάλα περί πιέσεων από την πλευρά του Βελγίου να γίνουν απωθήσεις των προσφύγων. «Οι συζητήσεις στο Άμστερνταμ ήταν ανεπίσημες και έγιναν μέσα σε ένα χαλαρό κλίμα και δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός για το μεταναστευτικό Γιάννης Μουζάλας, «ένας απίστευτος υπουργός πρότεινε να δημιουργηθεί στρατόπεδο με 300.000 πρόσφυγες στην Αθήνα, ότι υπάρχει περίπτωση να βγούμε από τη Σένγκεν, να κάνουμε push back στη θάλλασα, που είναι ποινικό αδίκημα και παράνομο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29