search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:49
MENU CLOSE

16χρονη έπεσε θύμα επιτήδειου και είδε τις γυμνές φωτογραφίες της στο ίντερνετ

27.01.2016 11:00
16χρονη έπεσε θύμα επιτήδειου και είδε τις γυμνές φωτογραφίες της στο ίντερνετ - Media

Χρειάστηκε η καταγγελία της μητέρας, ώστε να εντοπιστεί 22χρονος, ο οποίος, μέσω εκβιασμού, απέσπασε από 16χρονη γυμνές φωτογραφίες της και πορνογραφικό υλικό και, εν αγνοία της, το ανήρτησε στο διαδίκτυο.

 

Χρειάστηκε η καταγγελία της μητέρας, ώστε να εντοπιστεί 22χρονος, ο οποίος, μέσω εκβιασμού, απέσπασε από 16χρονη γυμνές φωτογραφίες της και πορνογραφικό υλικό και, εν αγνοία της, το ανήρτησε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της μητέρας της 16χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης προέβη στη δημοσίευση υλικού της ανήλικης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και σε κοινοποίηση του υλικού, μέσω προσωπικού μηνύματος, σε ανήλικο φίλο της.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο άγνωστος δράστης προσέγγισε την ανήλικη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και κατάφερε μέσω πιέσεων και απειλών να της αποσπάσει δύο γυμνές της φωτογραφίες καθώς και αρχείο ήχου και εικόνας με πορνογραφικό περιεχόμενο, όπου απεικονίζεται η ίδια.

Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα αφού τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προς διερεύνηση των καταγγελλομένων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διενεργήθηκε έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, από όπου και προέκυψε η εμπλοκή του 22χρονου.

Oπως διαπιστώθηκε ο 22χρονος προκειμένου να διατηρήσει την ανωνυμία του και να καταστήσει δύσκολο τον εντοπισμό του, κατά τη σύνδεση του με τον επίμαχο λογαριασμό στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αποκτούσε πρόσβαση από ελεύθερα ασύρματα δίκτυα, στην ευρύτερη περιοχή του τόπου κατοικίας του.

Ο ανωτέρω δράστης, ο οποίος και αναγνωρίσθηκε από την παθούσα ως κάτοχος του επίμαχου προφίλ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, δεν συνελήφθη, διότι δε συνέτρεχαν σε βάρος του οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα επανυποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

·           Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

·           Στέλνοντας e – mail στο: [email protected]

·           Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android : CYBERKID

·           Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:49