search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:39
MENU CLOSE

Αμυγδαλωτά μπισκότα

27.01.2016 11:31
amygdalota_mpiskota.png
Ιδανικά για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας, να κόψουμε μια λιγούρα, να το προσφέρουμε για κέρασμα.

 

Ιδανικά για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας, να κόψουμε μια λιγούρα, να το προσφέρουμε για κέρασμα.

 

3 φλ.  ασπρισμένα αμύγδαλα λιωμένα στο μούλτι
1 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
3 ασπράδια αυγών
1 φλ. αμύγδαλο φιλέ
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

 

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια απαλή και λεία ζύμη.

Με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε ζύμη και πλάθουμε μπισκότα σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε ταψί και τα πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε απ’ το φούρνο και αφού αφήσουμε να κρυώσουν καλά, τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:37