search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28
MENU CLOSE

Πήγαμε στην συνέντευξη Τύπου του «Βίκτορ Βικτόρια» (Photos)

27.01.2016 14:25
Πήγαμε στην συνέντευξη Τύπου του «Βίκτορ Βικτόρια» (Photos) - Media

Το «Βίκτορ Βικτόρια» του Μπλέικ Έντουαρντς που θα σκηνοθετήσει ο Απόλλων Παπαθεοχάρης για το Pantheon Theater (πρεμιέρα 12 Φεβρουαρίου) είναι ένα από τα all time classic μιούζικαλ.

 

Σε μια χρονιά που τα μιούζικαλ πήραν ένα γερό μερίδιο στην «πίτα» της θεατρικής ατζέντας, έρχεται μια παράσταση να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Από κάθε άποψη…αρχής γενομένης από το ίδιο το έργο. Το «Βίκτορ Βικτόρια» του Μπλέικ Έντουαρντς που θα σκηνοθετήσει ο Απόλλων Παπαθεοχάρης για το Pantheon Theater (πρεμιέρα 12 Φεβρουαρίου) είναι ένα από τα all time classic μιούζικαλ με πολύ χιούμορ και σχόλια για την σεξουαλική ταυτότητα, που γνωρίσαμε  μαζικά στην ομώνυμη ταινία του 1982 με την Τζούλι Άντριους πρωταγωνίστρια.

Η μουσική του είναι θεσπέσια-έχει άλλωστε την υπογραφή του Χένρι Μαντσίνι- μια γιορτή της τζαζ στα καλύτερα και πιο ατμοσφαιρικά της, που αν κλείσεις τα μάτια και δεν κοιτάς το υπερθέαμα, σε ταξιδεύει σε σοκάκια της Νέας Ορλεάνης, σε υπόγεια μπαρ μες στην καπνίλα και το αλκοόλ.

Και από εκεί και πέρα είναι βέβαια, το καστ, με πρώτα ονόματα σε όλους τους τομείς. Την απόδοση του κειμένου και την απόδοση στίχων ανέλαβε η πολυγραφότατη και υπερταλαντούχα Μυρτώ Κοντοβά. «Είναι ένα έργο επαναστατικό για τη σχέση των ανθρώπων, την ελευθερία και γενικά το πώς θέλουμε να ζούμε», είπε η Κοντοβά στην συνέντευξη Τύπου που έγινε το σήμερα το πρωί, Τετάρτη.

Τον ρόλο του Βίκτορ, και άρα και της Βικτόρια, θα ερμηνεύσει η Εβελίνα Παπούλια, από τους λίγους ανθρώπους στην Ελλάδα που μπορούν να υποστηρίξουν το μιούζικαλ. Ομολόγησε, ωστόσο, ότι «είναι ίσως το πιο δύσκολο μιούζικαλ που έχω «αγγίξει». Έχω ζοριστεί με τις χορογραφίες που είναι δύσκολες».

Ο πληθωρικός και χαμαιλέων Γιάννης Ζουγανέλης υποδύεται τον γκέι ιμπρεσάριο φίλο της και παραδέχτηκε ότι «δεν τρελαίνομαι για τα μιούζικαλ. Αγαπώ όμως, το κωμικό τους στοιχείο. Σε αυτό το μιούζικαλ βέβαια, ισορροπεί η κωμικότητα και η σοβαρότητα». Ενώ ο σπουδαίος Γιάννης Στάνκογλου είναι ο γκάνγκστερ που κλέβει την καρδιά της Βικτόρια. Σε κόντρα ρόλο βρίσκουμε την Θεοδώρα Τζήμου, την οποία σίγουρα έχουμε συνηθίσει σε πιο «σκοτεινούς» και δραματικούς ρόλους.

Οι προδιαγραφές της παραγωγής είναι πολύ υψηλού, και επομένως…ακριβού επιπέδου. «Μην φοβάστε αυτό που λάμπει», προέτρεψε ο Γιάννης Ζουγανέλης. Και εξήγησε αμέσως: «υπήρχε ένα κόμπλεξ στην Ελλάδα. Να θεωρούμε καλό το …θαμπό».

Στην σκηνή θα υπάρχει 12μελής ορχήστρα, την οποία θα διευθύνει ο Αλέξης Πρίφτης. Τις χορογραφίες υπογράφει ο Chali Jennings.

Και για όσους δεν θυμούνται την υπόθεση, βρισκόμαστε στο Παρίσι του μεσοπολέμου. Η Βικτόρια Γκραντ μια σοπράνο με οικονομικά προβλήματα αναγκάζεται, για να βρει δουλειά ως τραγουδίστρια, να μεταμορφωθεί σε άντρα. Γρήγορα γίνεται το talk of the town του Παρισιού και άρα διάσημη ως …Victor. Μέχρι που θα ερωτευτεί έναν άντρα ως …Vivtoria.

 

Info: Θέατρο Πάνθεον, Πειραιώς 166 Ταύρος, 11854 τηλ.: 210-3471111

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη ώρα 20:00

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο ώρα 21:00

Κυριακή ώρα 19:00

Τιμές εισιτηρίων:

15 €, 20 €, 25 €, 30 €, 35 €, 40 €, 45 €

 Κάθε Πέμπτη γενική είσοδος 20 €

(διατηρείται και η τιμή των 15 €)

 Φοιτητικό & ανέργων 15 € 

Γιάννης Στάνκογλου, Εβελίνα Παπούλια

Γιάννης Ζουγανέλης

Εβελίνα Παπούλια

Θεοδώρα Τζήμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:27