search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:39
MENU CLOSE

Αγώνας μέχρι τελικής πτώσης

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1901
28-01-2016
30.01.2016 04:00
kke-39.jpg

Ο Περισσός απαιτεί την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και όχι διορθώσεις

 

«Από πότε γιορτάζονται τα εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα που έχουν περάσει με νόμους, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με φαστ-τρακ διαδικασίες στη Βουλή;». Αυτό ήταν το σχόλιο – σε μορφή ερώτησης – του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σε ομιλία του στην Κρήτη, την ίδια μέρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε τον έναν χρόνο από την αρχική ανάδειξή της, στις 25 Ιανουαρίου του 2015. 
 
Την ίδια ένταση διατήρησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Μια συζήτηση που μόνο κατ’ όνομα είχε σχέση με το ίδιο το ασφαλιστικό, καθώς κυριάρχησε η πρώτη μάχη σε επίπεδο αρχηγών μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μια διαδικασία «character assassination» και από τις δύο πλευρές, που θα έλεγε και ο Γιάνης Βαρουφάκης.
 
Και μόνο, λοιπόν, που ανάμεσα σε διάφορες ατάκες στα ελληνικά και στα αγγλικά και συζητήσεις σχετικά με το αμάξι με το οποίο έφτασε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Νεολαίας του ή την πολλοστή επίθεση του Βασίλη Λεβέντη στο ΚΚΕ, χρησιμοποιώντας ακόμα και το όνομα του… Χαρίλαου Φλωράκη, μια τοποθέτηση επί του θέματος έμοιαζε με όαση στην έρημο. 
 
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως από την πλευρά του ΚΚΕ δεν μπαίνει θέμα διόρθωσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θα φέρει η κυβέρνηση, αλλά απόσυρσής του και απευθυνόμενος στους τηλεθεατές – και προφανώς όχι στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις – κάλεσε σε αγώνα μέχρι τελικής πτώσεως για την επίτευξη του στόχου. 
 
Εκρηκτικό κλίμα
Και μπορεί να μην είναι η προτροπή του Δημήτρη Κουτσούμπα αυτή που το δημιούργησε, όμως το κλίμα πράγματι είναι εκρηκτικό, θυμίζοντας κάπως ημέρες 2010-2012 και μάλιστα με την προσθήκη των κινητοποιήσεων των αγροτών, που την περίοδο των πρώτων μνημονίων δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. 
 
Σημαντικό ακόμα για την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου είναι το γεγονός πως πέρα από τους παραδοσιακούς συμμετέχοντες και τα μέλη των σωματείων που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, αποφάσεις για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν πάρει κλάδοι που συνήθως απέχουν από τέτοιου είδους ενέργειες. 
 
Το ΠΑΜΕ μάλιστα προχώρησε και σε δύο κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα που φεύγει, ουσιαστικά προετοιμασίας της απεργίας. Αμφότερες αποδείχθηκαν μαζικότατες, ιδιαίτερα αν τις συγκρίνει κανείς με τα λιγότερα από 100 άτομα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ την ίδια μέρα (Τρίτη), τα μισά εκ των οποίων ήταν τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας. 
 
Την ίδια ώρα το ΚΚΕ απέρριψε την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για μια προσυμφωνημένη από τα πάνω συνεργασία από κοινού και με τη ΛΑΕ στο εργατικό κίνημα, αντιτείνοντας πως «η αλλαγή συσχετισμών κι η αναμέτρηση με την ταξική αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν υπηρετείται μέσα από επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις ‘‘κορυφών’’, πολιτικών κομμάτων κ.λπ., που ουσιαστικά υποκαθιστούν το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τα όργανα και τις διαδικασίες του».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:39