search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:49
MENU CLOSE

O Καμμένος απαντά για τα τουρκικά F-16 στα Ίμια, ενώ ο ίδιος έριχνε στεφάνι (Photos)

29.01.2016 07:19
Αιχμές Καμμένου για την μεταχείριση Ιερώνυμου από το ΕΣΥ: «Πόσο Χριστιανικό είναι άραγε;...» - Media

Δύο τούρκικα μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν το πρωί της Πέμπτης πάνω από την Καλόλιμνο φροντίζοντας να στείλουν το σύνηθες μήνυμα της Άγκυρας προς την Ελλάδα την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ήταν πάνω από τα Ίμια αποτίοντας φόρο τιμής στους τρείς ήρωες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού.

Δύο τούρκικα μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν το πρωί της Πέμπτης πάνω από την Καλόλιμνο φροντίζοντας να στείλουν το σύνηθες μήνυμα της Άγκυρας προς την Ελλάδα την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ήταν πάνω από τα Ίμια αποτίοντας φόρο τιμής στους τρείς ήρωες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας “ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 10:45 και πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από την Καλόλιμνο σε ύψος 26.000 ποδών. Τα τουρκικά αεροσκάφη εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 10:46 και αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική”.

Η “αναχαίτιση των τουρκικών F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών έγινε στις 10:45” διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ζητώντας λίγο σεβασμό στους ήρωες.

«Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε σπιθαμή από το ελληνικό έδαφος, από τον αέρα μας, από τις θάλασσές μας, από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από την τιμή και την περηφάνια μας», διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του, στο πλαίσιο της επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη των πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας που τελέστηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, πέταξε πάνω από την βραχονησίδα των Ιμίων και έριξε από ελικόπτερο στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων.

«Όλοι θέλουμε το διάλογο και την ειρήνη, αλλά καμιά συνομιλία δεν μπορεί να συνοδεύεται από υποχωρήσεις και αμφισβητήσεις στα εθνικά μας θέματα και τους στόχους της πολιτικής ευθύνης της άμυνας της χώρας μας. Έχουμε ιερή υποχρέωση να το κάνουμε αυτό, για τους μάρτυρες που έχουν χύσει το αίμα τους σε κάθε σπιθαμή αυτού του τόπου, σε χώμα, αέρα και νερό. Αλλά και γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να απαξιώνουμε την αγάπη και την αγωνία του απλού Έλληνα για το τι θα απογίνουν όλα αυτά για τα οποία πολεμήσαμε»,ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ο κ. Καμμένος εξήρε τη θυσία των αντιπλοιάρχων Παναγιώτη Βλαχάκου και Χριστόδουλου Καραθανάση και του σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού οι οποίοι «μας θυμίζουν πως όταν έπρεπε να φυσήξει ο αέρας για να υποσταλεί η ελληνική σημαία, έμειναν και έκαναν κοντάρι το κορμί τους για να την κρατήσουν ψηλά, δίνοντας το στίγμα της εθνικής μας συνείδησης».

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επανέλαβε ότι θα «πράξουμε το χρέος μας απέναντι σε εκείνους τους ήρωες που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών». Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κηφισίας και Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και παρέστησαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, συγγενείς των πεσόντων και οι τοπικές αρχές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10