search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:53
MENU CLOSE

Προσοχή! Επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής κυκλοφορούν στην αγορά – Τί αναφέρει ο ΕΟΦ

29.01.2016 15:02
Στεφανιαία νόσος: Τα ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα που αυξάνουν τον κίνδυνο - Media

Την ανάκληση της παρτίδας 1409040 του προϊόντος LIPO 6 X, λόγω παρουσίας της μη εγκεκριμένης ουσίας β-Phenylethylamine (διεγερτική ουσία με ψυχοτρόπο δράση), αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

 

Την ανάκληση της παρτίδας 1409040 του προϊόντος LIPO 6 X, λόγω παρουσίας της μη εγκεκριμένης ουσίας β-Phenylethylamine (διεγερτική ουσία με ψυχοτρόπο δράση), αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία NUTREX RESEARCH Inc., στις ΗΠΑ και διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής από την SFD Spolka Akcyjna, Πολωνίας. Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και καλεί τις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη διακίνηση του προϊόντος στην Ελλάδα να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά

Επίσης, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, τα προϊόντα BLACK ANT caps, HERB VIAGRA caps, REAL SKILL caps, STREE OVERLOAD caps, WEEKEND PRINCE caps, AFRICAN BLACK ANT caps, BULL caps, BULLS GENITAL caps, ZHONGHUA NIU BIAN caps, AFRICAN SUPERMAN caps, BIGGER LONGER MORE TIME MORE SPERMS caps, BLACK ANT KING caps, BLACK STORM caps, GERMANY NIUBIAN caps, HAPPY PASSEGERS caps, PLANT VIGRA caps, HARD TEN DAYS caps, MAN KING caps, MOJO RISEN caps, NIGHT MAN caps, TIGER KING caps, SAMURAI-X caps, SUPER HARD caps, ZHEN GONG caps που διανέμονται σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου, περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία SILDENAFIL, είναι μη εγκεκριμένα και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη. Τα προϊόντα κυκλοφορούν σαν συμπληρώματα διατροφής και όπως αναφέρει ο ΕΟΦ πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα, μέσω διαδικτύου. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω  χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, ο οποίος επισημαίνει  ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:50