search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:51
MENU CLOSE

4.000 πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε πρώην στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης – Στην αστυνομία η φύλαξη των εγκαταστάσεων

01.02.2016 10:33
4.000 πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε πρώην στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης – Στην αστυνομία η φύλαξη των εγκαταστάσεων - Media

Το πρώην στρατόπεδο “Αναγνωστοπούλου”, στην περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης, θα μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, όπως επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.

 

Το πρώην στρατόπεδο “Αναγνωστοπούλου”, στην περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης, θα μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, όπως επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.

 Ο κ. Φωτόπουλος είπε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, τον ενημέρωσε ότι ο στρατός θα αναλάβει τη διαμόρφωση των παλιών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, το οποίο θα φιλοξενεί σε πρώτη φάση 500 πρόσφυγες και στη συνέχεια 4.000, ενώ η φύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων θα ανατεθεί στην Αστυνομία.

 Εξέφρασε, ωστόσο, τη δυσφορία του για το γεγονός -όπως είπε- ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε έγκαιρα, αλλά ούτε καν ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου Δέλτα και της τοπικής κοινωνίας για τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας, ενώ έκανε γνωστό ότι το μεσημέρι θα συναντηθούν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

   Είπε, επίσης, ότι τέθηκαν σε ετοιμότητα οι προϊστάμενοι στις κοινωνικές δομές και στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου προκειμένου να προετοιμαστούν για την υποδοχή των προσφύγων.

   Ο κ. Φωτόπουλος τόνισε ακόμη ότι, από τη στιγμή που η Ελλάδα κινδυνεύει -όπως είπε- με αποκλεισμό από τη Ζώνη Σένγκεν θα ήταν ο τελευταίος που θα δημιουργούσε πρόβλημα στη χώρα, αλλά υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν να γίνουν όλα με σωστό προγραμματισμό. “Δεν μπορεί αυτές οι ψυχές να έρχονται και να παραδίδονται στο έλεος του Θεού” επισήμανε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ξοδεύονται τόσα χρήματα και χρόνος για τη διαμόρφωση παλιών στρατοπέδων, από τη στιγμή που υπάρχουν έτοιμες οι παραθεριστικές εγκαταστάσεις των στρατιωτικών, τα λεγόμενα ΚΑΟΑ.

   Καταλήγοντας, ο κ. Φωτόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κατηγορώντας τον ότι αποφασίζει για ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλονίκης και υπόσχεται ότι οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και άλλα κτίρια. “Κάνει για ακόμη μια φορά τον διοργανωτή, αυτόν που είναι πάνω απ’ όλους, αλλά τα προβλήματα τα μεταβιβάζει σε άλλους. Αποφασίζει για τη Θεσσαλονίκη, αλλά ο Δήμος Δέλτα θα είναι αυτός που θα επωμιστεί να τα υλοποιήσει” ανέφερε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:50