search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:37
MENU CLOSE

Με ΣΔΕ και ΠΟΕΣΥ συναντήθηκε ο Νίκος Παππάς

01.02.2016 18:27
Με ΣΔΕ και ΠΟΕΣΥ συναντήθηκε ο Νίκος Παππάς - Media
Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τη διοίκηση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ).

 

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τη διοίκηση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ).

Ο Υπουργός Επικρατείας ανέλυσε το πλαίσιο εντός του οποίου σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ώστε, μετά από 25 χρόνια, να λειτουργήσουν με επίσημη άδεια.

Από την πλευρά του ΣΔΕ τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Η διαφημιστική αγορά έχει, πλέον, περιοριστεί στα περίπου 180-200 εκατ. ευρώ ετησίως, από τα περίπου 600 εκατ. ευρώ προ κρίσης. Τα όποια μεγαλύτερα μεγέθη δημοσιοποιούνται είναι πλασματικά.
  • Ο ΣΔΕ θεωρεί ότι η τηλεοπτική αγορά πρέπει να λειτουργεί με όρους αγοράς σε συνθήκες ανταγωνισμού.

Επίσης, η διοίκηση του ΣΔΕ χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη δημιουργία μητρώου και κώδικα δεοντολογίας των on line media, ενώ τόνισε την ανάγκη να προηγηθεί εκτεταμένος διάλογος πριν αποφασισθεί ο τρόπος με τον οποίο, τελικά, θα εφαρμοσθούν τα όσα προβλέπονται στο νόμο 4279/14 περί απευθείας τιμολόγησης.

Στη συνάντηση, τον ΣΔΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρός του, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, η Ταμίας κυρία Υβέτ Κοσμετάτου και η Γενική Διευθύντρια, κυρία Νερίνα Κομιώτη.

 

Συναντήθηκε και με ΠΟΕΣΥ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι και με την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Ο Υπουργός Επικρατείας άκουσε τις προτάσεις των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων των δημοσιογράφων σχετικά με την τελική μορφή που θα λάβει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ώστε, μετά από 25 χρόνια, να λειτουργήσουν με επίσημη άδεια. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας συνιστά πρωταρχική μέριμνα της κυβέρνησης, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα των φορέων και αύξησε σημαντικά τα κατώτατα όρια προσωπικού που απαιτούνται από τους υποψήφιους στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση.

Από την πλευρά της ΠΟΕΣΥ τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Η ανάγκη να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, με ταυτόχρονη προσφορά εγγυήσεων στους εργαζόμενους που ανησυχούν για την επόμενη μέρα.
  • Οι δυσμενείς εργασιακές συνθήκες που ήδη, εδώ και χρόνια, βιώνουν οι δημοσιογράφοι (μπλοκάκια, μαύρη εργασία, ατομικές συμβάσεις, κύματα απολύσεων κ.λπ.). Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφεραν οι εκπρόσωποι του κλάδου, ο συνολικός αριθμός των άνεργων δημοσιογράφων ανέρχεται σε 2.000 και αντιστοιχεί σε ανεργία τουλάχιστον 40%.
  • Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, ο αριθμός των αδειών είναι απόφαση που ανήκει στην κυβέρνηση. Οι συνδικαλιστικοί φορείς του κλάδου ενδιαφέρονται για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, την τήρηση της δεοντολογίας και τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Επίσης, η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχισθεί ο διάλογος σχετικά με το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κ. Δημήτρης Κουμπιάς, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ κ. Γιώργος Σαββίδης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΗΑ κ. Σταμάτης Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ κ. Τάσος Φωκιανίδης, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ κ. Κυριάκος Κορτέσης, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΕΕ κ. Δημήτρης Χορταριάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ κ. Θέμης Μπερεδήμας και ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ κ. Μάρκος Γκανάς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:37