search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:00
MENU CLOSE

Βασίλης Αλεξάκης: Η πρώτη Λέξη

15.04.2011 10:46
Βασίλης Αλεξάκης: Η πρώτη Λέξη - Media

Δεν είναι πρώτη φορά που ο συγγραφέας, με τον δικό του πάντα ξεχωριστό τρόπο, έχει σαν κινητήριο δύναμη ενός μυθιστορήματός του τις λέξεις. Και φυσικά τα μυθιστορήματα φτιάχνονται από λέξεις, όπως κι από λέξεις είναι γεμάτη η ζωή μας – με αυτές σκεφτόμαστε και με αυτές επικοινωνούμε.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο συγγραφέας, με τον δικό του πάντα ξεχωριστό τρόπο, έχει σαν κινητήριο δύναμη ενός μυθιστορήματός του τις λέξεις. Και φυσικά τα μυθιστορήματα φτιάχνονται από λέξεις, όπως κι από λέξεις είναι γεμάτη η ζωή μας – με αυτές σκεφτόμαστε και με αυτές επικοινωνούμε. Αυτή τη φορά ο Μιλτιάδης, ένας Έλληνας καθηγητής της Συγκριτικής Φιλολογίας στο Παρίσι, και λόγω ειδικό­τητος αλλά κυρίως ορμώμενος από μια φυσική κλίση, έχει πάθος με τις λέξεις. Μεγάλος του καημός σ’ αυτή τη γοητευτική ενασχόλησή του με την ιστορία ουσιαστικά κάθε λέξεις που μαρτυρά ταυτόχρονα και την ιστορία του πολιτισμού και της εξέλιξης, είναι να προλάβει να ανακαλύψει την πρώτη λέξη που ξεστόμισε ο άνθρωπος. Ωστόσο η μοίρα τα έφερε να μείνει ανεκπλήρωτη αυτή η επιθυμία του, μια και τον πρόλαβε ο θάνατος. Τη μέρα ωστόσο της κηδείας του η αδελφή του, παρακινούμενη από την αγάπη της περισσότερο προς τον χαμέ­νο της αδελφό, υπόσχεται να την ανακαλύψει εις ανάμνηση του.

Εκδόσεις: Εξάντας Σελ.: 432

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:00