search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:09
MENU CLOSE

Αλέξης Σταμάτης: Κυριακή

17.04.2011 22:59
Αλέξης Σταμάτης: Κυριακή - Media

Τόσο ο Βασίλης όσο και ο Πέτρος έχουν τους δικούς τους καημούς, ξεχωριστούς ο καθένας. Ο Βασίλης, που είναι και ο βασικός ήρωας του νέου βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη, είναι ένας σύγχρονος νεαρός της φτωχολογιάς, παιδί που ζει στον Πειραιά και έχει τις ιδιωτικές του σκοτούρες που του φορτώνει η πραγματικότητα γύρω του, αλλά και εκείνες που δεν φαίνονται, τις εσωτερικές, που ωστόσο του σκοτεινιάζουν τον νου.

Τόσο ο Βασίλης όσο και ο Πέτρος έχουν τους δικούς τους καημούς – ξεχωριστούς ο καθένας. Ο Βασίλης, που είναι και ο βασικός ήρωας του νέου βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη, είναι ένας σύγχρονος νεαρός της φτωχολογιάς, παιδί που ζει στον Πειραιά και έχει τις ιδιωτικές του σκοτούρες που του φορτώνει η πραγματικότητα γύρω του, αλλά και εκείνες που δεν φαίνονται, τις εσωτερικές, που ωστόσο του σκοτεινιάζουν τον νου. Ο Βασίλης είναι δεκαεννιά χρόνων, ενώ ο Πέτρος, ο άλλος πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος, είναι ένας μεσήλικας δημοσιογράφος που έχει «κολλήσει» από τότε που τον άφησε η νεότατη γυναίκα του… Χρόνος του μυθιστορήματος, η Κυριακή των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του 2009, και τόπος, η Αθήνα, μια πόλη οικεία κι ανοίκεια ταυτόχρονα. Στην καταιγιστική διάρκεια αυτής της Κυριακής, όλα αλλάζουν με ορμή, ανατρέπονται, γεννούν ελπίδα και απελπισία, καθώς οι απρόσωπες καταστάσεις αναδεικνύουν το προσωπικό και οι δημόσιες το ιδιωτικό. Στο μυθιστόρημα αυτό, ο Σταμάτης χειρίζεται με αξιοθαύμαστη ευρύτητα και μαεστρία την ιστορία της απώλειας που είναι και το βασικό θέμα τού μυθιστορήματός του, αφήνοντας ανοιχτή τη μελαγχολική εκδοχή της λύτρωσης που φαίνεται να ακολουθεί

Εκδόσεις: Καστανιώτη Σελ.: 334

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33