search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:30
MENU CLOSE

Το ιταλικό ΣΔΟΕ κατέσχεσε το γιοτ του Μουσολίνι – Ανήκε σε εγκέφαλο της Μαφίας

02.02.2016 14:32
Το ιταλικό ΣΔΟΕ κατέσχεσε το γιοτ του Μουσολίνι - Ανήκε σε εγκέφαλο της Μαφίας - Media

Στα χέρια του ιταλικού ΣΔΟΕ βρίσκεται η «μαύρη φωτιά», το γιοτ που άλλοτε ανήκε στον φασίστα δικτάτορα της Ιταλίας, Μπενίτο Μουσολίνι.

Το γιοτ αποτελεί ένα από τα περιουσιακά στοιχεία αξίας 28 εκατομμυρίων ευρώ που κατέσχεσε η ιταλική οικονομική αστυνομία από τον επιχειρηματία Salvatore Squillante που φέρεται να εμπλέκεται σε ισχυρό κύκλωμα της μαφίας.

Μεταξύ των κατασχεθέντων βρίσκεται ένα κάστρο, διαμερίσματα, πολυτελή αυτοκίνητα, γραφεία και καταστήματα στη Ρώμη, καθώς και δύο σκάφη.

Το γιοτ του Μουσολίνι αγοράστηκε το 1935 και δόθηκε ως δώρο στον Ιταλό δικτάτορα από τον φασίστα φίλο του, Alessandro Parisi. Το 1943, καθώς το φασιστικό καθεστώς κατέρρεε, ο Ντούτσε διέταξε να βυθιστεί το σκάφος για να μην πέσει στα χέρια τον συμμάχων του, Γερμανών. Μετά την ήττα του Άξονα επισκευάστηκε μετά από σειρά αγοραπωλησιών κατέληξε στα χέρια του Ιταλού μαφιόζου.

Η δίκη για το κύκλωμα της μαφίας στο οποίο εμπλέκεται ο Squillante ξεκίνησε τον Νοέμβριο, με τους εισαγγελείς να κάνουν λόγο για εμπλοκή πολιτικών και επιχειρηματιών ώστε οι μαφιόζοι να κερδίζουν δημόσιους διαγωνισμούς που αφορούσαν από στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών μέχρι την αποκομιδή των απορριμμάτων. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33