20/01/2019 14:19:08
19.4.2011

Αλεξάντρ Σολζενίτσιν: Το σπίτι της Ματριόνα και άλλα διηγήματα

Αλεξάντρ Σολζενίτσιν: Το σπίτι της Ματριόνα και άλλα διηγήματα - Media

 

Αλεξάντρ Σολζενίτσιν
Το σπίτι της Ματριόνα και άλλα διηγήματα
Μετάφραση: Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης Εκδόσεις: Πάπυρος Σελ.: 272
Οι τρεις αυτές νουβέλες του διάσημου Ρώσου συγγραφέα δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στη διάρκεια των ετών 1962-1963, στο περιοδικό «Νόβι μιρ». Σε αυτά τα διηγήματα, ο Σολζενίτσιν καταγίνεται με την καθημερινότητα, εκεί όπου οι ιστορίες διατηρούν τον ανθρωπισμό αναλλοίωτο και διαφυλάσσουν τα αισθήματα ως πολύτιμο υλικό για την επιβίωση μέσα σε δύσκολα περιβάλλοντα. Μέσα από απλά περιστατικά του καθημερινού βίου που ταυτόχρονα αποτελούν και μαρτυρίες της ζωής σε μια κομμουνιστική χώρα, ο συγγραφέας παραθέτει απλά διλήμματα που αλλοιώνονται από τον ολοκληρωτισμό μιας κοινωνίας που ευαγγελίζεται τον ανθρωπισμό με τα πλέον απάνθρωπα μέσα

Μετάφραση: Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης

Οι τρεις αυτές νουβέλες του διάσημου Ρώσου συγγραφέα δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στη διάρκεια των ετών 1962-1963, στο περιοδικό «Νόβι μιρ». Σε αυτά τα διηγήματα, ο Σολζενίτσιν καταγίνεται με την καθημερινότητα, εκεί όπου οι ιστορίες διατηρούν τον ανθρωπισμό αναλλοίωτο και διαφυλάσσουν τα αισθήματα ως πολύτιμο υλικό για την επιβίωση μέσα σε δύσκολα περιβάλλοντα. Μέσα από απλά περιστατικά του καθημερινού βίου που ταυτόχρονα αποτελούν και μαρτυρίες της ζωής σε μια κομμουνιστική χώρα, ο συγγραφέας παραθέτει απλά διλήμματα που αλλοιώνονται από τον ολοκληρωτισμό μιας κοινωνίας που ευαγγελίζεται τον ανθρωπισμό με τα πλέον απάνθρωπα μέσα.

Εκδόσεις: Πάπυρος Σελ.: 272

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.