search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:22
MENU CLOSE

Για ποιο λόγο η Ολλανδική αστυνομία εκπαιδεύει αετούς; – Επιτίθενται αστραπιαία και είναι σαρωτικοί (Video)

02.02.2016 14:57
Για ποιο λόγο η Ολλανδική αστυνομία εκπαιδεύει αετούς; - Επιτίθενται αστραπιαία και είναι σαρωτικοί (Video) - Media

Η Αστυνομία της Ολλανδίας των τελευταίο καιρό έχει εντάξει στο δυναμικό της… αετούς. Τους εκπαιδεύει να επιτίθενται από αέρος κατά συγκεκριμένων στόχων που τους διαλύουν στον αέρα.

 

Η Αστυνομία της Ολλανδίας των τελευταίο καιρό έχει εντάξει στο δυναμικό της… αετούς. Τους εκπαιδεύει να επιτίθενται από αέρος κατά συγκεκριμένων στόχων που τους διαλύουν στον αέρα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν και απογειώνουν drones. Είναι απλά και εύκολα στη χρήση και στον αέρα συναρπαστικά. Μπορούν επίσης να εφοδιαστούν με κάμερα και για τους λάτρεις είναι ότι καλύτερο να «τραβάνε» πλάνα από ψηλά.

Όμως τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες αποστολές που δεν είναι τόσο νόμιμες. Όπως για παράδειγμα για μεταφορά ναρκωτικών, ή ακόμη και από επίδοξους τρομοκράτες για να κατασκοπεύσουν από ψηλά, περιοχές υψίστης ασφαλείας.

Και επειδή η πτήση τους συχνά πυκνά απαγορεύεται, η αστυνομία της Ολλανδίας, αποφάσισε να εντάξει στο δυναμικό της αετούς, μεγάλους αετούς, που τους εκπαιδεύει να εντοπίζουν drones και να ορμάνε στον αέρα με καταστρεπτικά αποτελέσματα για τα drones.

Mε ασύλληπτη ταχύτητα και βία, ο αετός εντοπίζει και επιτίθεται στο drone, το οποίο έχει τη μοίρα που έχουν τα πουλιά τα οποία κάποιος αετός θα θελήσει να φάει. Στον αέρα προτάσσει τα γαμψά του νύχια, πιάνει το drone και το καταρρίπτει εντυπωσιακά. Ο αετός είναι ένα πουλί που μαζί με το γεράκι γνωρίζει ακριβώς σε ποιο σημείο του θηράματος του πρέπει να επιτεθεί.

Έτσι προσέχει τους έλικες, δεν τραυματίζεται και χτυπάει στο μέσον του μηχανήματος.

Το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσης είναι ο αετός να εγκλωβίζει το μηχάνημα στον αέρα και να το προσγειώνει δίχως να το καταστρέψει, με σκοπό η αστυνομία να μπορεί να το εξετάσει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21