search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:50
MENU CLOSE

Σε μέγγενη η Κυβέρνηση

02.02.2016 19:22
Σε μέγγενη η Κυβέρνηση - Media

Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» είναι η Κυβέρνηση… όταν με όλα τα απεργιακά μέτωπα ανοιχτά έχει το κουαρτέτο να τα έχει στυλώσει, στο θέμα των συντάξεων και να ζητά το πετσόκομμα τους σε όλους τους τόνους.

 

Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» είναι η Κυβέρνηση… όταν με όλα τα απεργιακά μέτωπα ανοιχτά έχει το κουαρτέτο να τα έχει στυλώσει, στο θέμα των συντάξεων και να ζητά το πετσόκομμα τους σε όλους τους τόνους.

Την ίδια ώρα οι δανειστές, ζητάνε ακόμη βαρύτερα, αντιλαϊκά μέτρα- όπως, μείωση του κατώτατου μισθού, ομαδικές απολύσεις και αντισυνδικαλιστικό νόμο.

Και όλα αυτά όταν σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βαθαίνει η φτωχοποίηση στην χώρα μας, καθώς, περί τα 4 εκατ. Έλληνες αντιμετωπίζουν κατάματα την φτώχεια, στερούνται βασικά αγαθά και ζουν σε νοικοκυριά σε καθεστώς περιστασιακής εργασίας. Ειδικότερα, το ποσοστό των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, έχει αυξηθεί κατά 160,4%.

Είναι φανερό ότι οι Ευρωπαίοι βρίσκονται για ακόμη μια φορά απέναντι από τη χώρα μας με  αξιώσεις προσβλητικές και απαράδεκτες έως επικίνδυνες και απειλητικές για την ίδια μας την ύπαρξη!

Κατά τα άλλα η αντιπολίτευση τσακώνεται στην βουλή για το ποιανού το μνημόνιο είναι καλύτερο!!! Κουβέντα όμως δεν γίνεται για τη διάρκεια του , η οποία μόνο από τις δεσμεύσεις του πρώτου Μνημόνιου η Ελλάδα – ότι δηλαδή για να βγεί από αυτό θα πρέπει να αποπληρώσει τουλάχιστον το 75% του χρέους της-  θα βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας  έως και κοντά στα τέλη του αιώνα!

Το χειρότερο όμως δεν  είναι αυτό αλλά το γεγονός  ότι δεν αφήνουν τον Κατρούγκαλο να εφαρμόσει την αντεργατική τομή στο ασφαλιστικό… να πείσει δηλαδή ότι είναι υπέρ των φτωχών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, αφού την δική του τάξη των πάνω από 60.000 ευρώ το χρόνο θα τους ξεβρ@κώσει!!!

Έλεγε μάλιστα ότι έχει μελέτη η οποία είναι όλη φτιαγμένη από τα χεράκια του που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα… Αλλά δυστυχώς το μόνο που κατάφερε είναι η Κυβέρνηση να πρέπει να φέρει μαζεμένα όλα τα νομοσχέδιο τον Μάρτιο – ώστε και να μας μπει “με έναν πόνο”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:50