search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:51
MENU CLOSE

Μην παίξεις ποτέ κορώνα-γράμματα με τη Χίλαρι, είσαι χαμένος από χέρι!

04.02.2016 08:44
Χίλαρι: Έχασα λόγω Πούτιν και διευθυντή του FBI - Media

Εάν παίξεις έξι φορές σερί κορώνα- γράμματα και κερδίσεις και τις έξι, τότε επαξίως μπορείς να ανακηρυχθείς Θεός της Τύχης ή της Κ@λοφαρδίας. Και ναι, η Χίλαρι Κλίντον τα κατάφερε και τις έξι φορές στις πρώτες κρίσιμες προκριματικές εκλογές της Αίόβα!

 

Εάν παίξεις έξι φορές σερί κορώνα- γράμματα και κερδίσεις και τις έξι, τότε επαξίως μπορείς να ανακηρυχθείς Θεός της Τύχης ή της Κ@λοφαρδίας. Και ναι, η Χίλαρι Κλίντον τα κατάφερε και τις έξι φορές στις πρώτες κρίσιμες προκριματικές εκλογές της Αίόβα!

Η ρέντα της δεν πέρασε απαρατήρητη από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και ειδικά από τον δημοσιογράφο Μπεν Νόρτον που υπολόγισε ακόμα και τις πιθανότητες που είχε η Χίλαρι για να κερδίσει έξι φορές σερί στο στρίψιμο του νομίσματος. Και οι πιθανότητες ήταν 1,6%!

Το στρίψιμο του νομίσματος για την ανάδειξη νικητή στην περίπτωση απολύτου ισοπαλίας κατά τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ είναι μια αμφιλεγόμενη διαδικασία που υπάρχει στον εσωτερικό κανονισμό για τις εκλογές στην Αίόβα και όχι μόνον.

Και αυτή τη φορά το κορώνα- γράμματα παίχτηκε σε έξι εκλογικές περιφέρειες (Polk, Jasper, Cedar, Johnson, Des Moines και Davenport), τις οποίες «καθάρισε» όλες η Χίλαρι.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αμερικάνικων μέσων ενημέρωσης εάν ο σοσιαλιστής – όπως ο ίδιος προσδιορίζεται- Μπέρνι Σάντερς κέρδιζε τρία από τα έξι «κορώνα-γράμματα» τότε θα ήταν ο νικητής των εκλογών στην Αίόβα αφού θα είχε 698,49 συνέδρους έναντι 696,57 της Κλίντον.

Ο δημοσιογράφος Μπεν Νόρτον, έστειλε email στον εξέχοντα καθηγητή μαθηματικών John Allen Paulos και συγγραφέα μεταξύ άλλων, του βιβλίου «Ο Μαθηματικός Αναλφαβητισμός και οι Συνέπειές του», ρωτώντας τον πόσο πιθανό είναι να κερδίσει κάποιος έξι συνεχόμενες φορές στο «κορώνα-γράμματαα».

Η απάντηση του καθηγητή μαθηματικών ήταν λιτή και ικανή να πυροδοτήσει πολλές δεύτερες σκέψεις και θεωρίες συνωμοσίας. Ο John Allen Paulos απάντησε: «Το αποτέλεσμα γεννά κάποιες υποψίες».

Όσο κι αν φαίνεται τελείως αφελές η εναπόθεση της εκλογής στην Θεά Τύχη είναι συνδεδεμένη με τις εκλογικές διαδικασίες στους κόλπους των Δημοκρατικών όταν δυο υποψήφιοι βγαίνουν ισόπαλοι. Τον περασμένο Νοέμβριο στο Μισισιπή,  ο νικητής για το τοπικό νομοθετικό σώμα κρίθηκε όταν οι δυο υποψήφιοι «έπαιξαν» την εκλογή στα καλαμάκια… Και νίκησε εκείνος που τράβηξε το μακρύτερο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:51