search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27
MENU CLOSE

Μπαλτάς: «Δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουμε στο περιεχόμενο των καλλιτεχνικών έργων»

04.02.2016 19:44
Μπαλτάς: «Δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουμε στο περιεχόμενο των καλλιτεχνικών έργων» - Media

«Το αληθές στην τέχνη είναι αμφιλεγόμενο και δεν θα πρέπει το υπουργείο Πολιτισμού ή το Κοινοβούλιο να παίρνουν θέση επί του περιεχομένου ενός καλλιτεχνικού έργου», υποστήριξε κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

 

«Το αληθές στην τέχνη είναι αμφιλεγόμενο και δεν θα πρέπει το υπουργείο Πολιτισμού ή το Κοινοβούλιο να παίρνουν θέση επί του περιεχομένου ενός καλλιτεχνικού έργου», υποστήριξε κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς είπε επίσης, ότι είναι πολύ συνηθισμένο στις σύγχρονες μορφές τέχνης να συντίθενται κείμενα από διάφορους συγγραφείς και πρόσθεσε, ότι «αντί να συζητήσουμε το έργο ως θεατές, το θέμα πολιτικοποιήθηκε και ζητήθηκαν πολιτικά μέτρα για να κατεβεί μια θεατρική παράσταση». 

Από την πλευρά του ο Κώστας Τζαβάρας χαρακτήρισε «πονηρία» την προσπάθεια όπως την χαρακτήρισε, να συνδεθεί το έργο του Καμύ, που «αναφέρεται στην αγωνιστική δράση κατά των τυράννων του ναζισμού και του ολοκληρωτισμού με κάποιον που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία σε συνθήκες δημοκρατίας που είχε σαν στόχο την ίδια την Δημοκρατία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27