search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:36
MENU CLOSE

Ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά το Ευρωκοινοβούλιο – Επίθεση Χουντή στην κυβέρνηση

05.02.2016 12:24
Ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά το Ευρωκοινοβούλιο - Επίθεση Χουντή στην κυβέρνηση - Media

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε χθες με 495 ψήφους, τροπολογία που συνέταξε και κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, στο πλαίσιο του ψηφίσματος σχετικά με την ειδική κατάσταση στα νησιά (νησιωτικότητα), της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η τροπολογία «φωτογραφίζει» την Ελλάδα και ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά, αναφέροντας ότι «σε ορισμένα ευρωπαϊκά νησιά έχουν χορηγηθεί ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις» και τονίζοντας ότι πρέπει «οι ρυθμίσεις αυτές να συνεχίσουν να υφίστανται, ιδίως σε εκείνα τα κράτη μέλη που υπάγονται σε προγράμματα οικονομικής προσαρμογής»

«Η τροπολογία αυτή, που ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκθέτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να καταργήσει τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, και στα πιο φτωχά, στα πιο μικρά, στα πιο απομονωμένα, και σε αυτά που δέχονται την τεράστια μεταναστευτική πίεση», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, σε δηλώσεις του μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας.

«Είναι φανερό ότι, αυτή η κυβέρνηση αρνήθηκε να αξιοποιήσει ακόμα και τις Συνθήκες και τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιτρέπουν την ύπαρξη ειδικών φορολογικών ρυθμίσεων για τις νησιωτικές περιοχές, αλλά προτίμησε να δεχθεί την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, υπακούοντας στις απαιτήσεις των ανταγωνιστών της Ελλάδας στο πεδίο του τουρισμού», συμπλήρωσε.

Την τροπολογία συνυπέγραψαν οι ευρωβουλευτές της GUE, Σοφία Σακοράφα, Tania Gonzalez Penas (Ισπανία, Podemos), Miguel Urban Crespo (Ισπανία, Podemos), Lola Sanchez Caldentey (Ισπανία, Podemos), Xabier Benito Ziluaga (Ισπανία, Podemos), Estefanía Torres Martinez (Ισπανία, Podemos), Νεοκλής Συλικιώτης (Κύπρος, ΑΚΕΛ), Τάκης Χατζηγεωργίου (Κύπρος, ΑΚΕΛ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15