search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:06
MENU CLOSE

Αυτό είναι επάγγελμα: Πουλάει αέρα (κοπανιστό) στους Κινέζους για να αναπνέουν καθαρό οξυγόνο (Photos)

05.02.2016 15:09
Αυτό είναι επάγγελμα: Πουλάει αέρα (κοπανιστό) στους Κινέζους για να αναπνέουν καθαρό οξυγόνο (Photos)  - Media

Ξεκίνησε σαν πλάκα, όμως το να πουλάει αέρα συσκευασμένο σε βαζάκια και να τον εξάγει στην Κίνα με την τεράστια ατμοσφαιρική ρύπανση, τον έχει κάνει σχεδόν πάμπλουτο. 

 

Ξεκίνησε σαν πλάκα, όμως το να πουλάει αέρα συσκευασμένο σε βαζάκια και να τον εξάγει στην Κίνα με την τεράστια ατμοσφαιρική ρύπανση, τον έχει κάνει σχεδόν πάμπλουτο.

Είναι 27 ετών και ζει στην Αγγλία. Διαβάζοντας μια μέρα κάποιες ιστοσελίδες στο ίντερνετ διαπίστωσε ότι στην Κίνα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τη ρύπανση του αέρα. Το μυαλό του πήρε στροφές και αποφάσισε να αρχίζει να πουλάει καθαρό αέρα, συσκευασμένο σε βάζα, στην Κίνα.

Οι πελάτες του είναι κυρίως από την περιοχή του Πεκίνου και του Χόνγκ Κόνγκ, δυο πόλεις που ο μολυσμένος αέρας χτυπάει κόκκινο και πολλές μέρες του χρόνου ακόμη και η ορατότητα είναι δύσκολη από τη ρύπανση.

Ο Λεό Ντε Βατς, πηγαίνει στην Αγγλική ύπαιθρο εκεί όπου ο αέρας είναι πεντακάθαρος και με ειδικές σακούλες «συλλέγει» το οξυγόνο, (όσο μπορεί κάποιος να συλλέξει αέρα). Στη συνέχεια το συσκευάζει σε βαζάκια, και τα σφραγίζει. Πριν το σφράγισμα, αφήνει για 10 λεπτά το βαζάκι ανοιχτό προκειμένου να πάρει τη μυρωδιά της Αγγλικής εξοχής.

Μετά στέλνει τις παραγγελίες στην Κίνα. Οι πελάτες του λένε πως αν και από τη στιγμή που θα ανοίξουν το βαζάκι, θα απολαύσουν τον καθαρό αέρα, μόλις για ελάχιστα δευτερόλεπτα, θα συνεχίσουν να αγοράζουν γιατί είναι κάτι που τους αναζωογονεί.

Στην Κίνα το κάθε βαζάκι τιμολογείται σαν είδος πολυτελείας και πωλείται σε εξαιρετικά υψηλές τιμές, τιμές που αγγίζουν ακόμη και εκείνες μιας τσάντας Λουί Βιττόν.  

«Αναρωτήθηκα γιατί αφού υπάρχει παντού νερό, καθαρό νερό, και πόσιμο, εμείς αγοράζουμε μπουκαλάκια εμφιαλωμένου. Γιατί λοιπόν να μην μπορεί να γίνει το ίδιο και με τον αέρα» θα πει ο 27χρονος Ντε Βατς. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03