search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:12
MENU CLOSE

Στον Προμαχώνα ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών – Παρακάλεσε τους αγρότες να ανοίξουν οι δρόμοι (Video)

05.02.2016 17:27
Στον Προμαχώνα ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών – Παρακάλεσε τους αγρότες να ανοίξουν οι δρόμοι (Video) - Media

Το τελωνείο του Προμαχώνα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, Ιβάιλο Μοσκόφσκι, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και συνομίλησε με τους Σερραίους αγρότες

 

Το τελωνείο του Προμαχώνα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, Ιβάιλο Μοσκόφσκι, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και συνομίλησε με τους Σερραίους αγρότες ζητώντας τους να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο των δρόμων ώστε να ενημερώνονται οι Βούλγαροι οδηγοί.

Ο Βούλγαρος υπουργός ζήτησε από τους αγρότες αρχικά να ανοίξουν τον δρόμο και να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ όταν πήρε αρνητική απάντηση, ζήτησε να οριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίγουν και πότε θα κλείνουν τους δρόμους οι αγρότες.

Επίσης, ζήτησε να φροντίσουν για την σίτιση και διαμονή των Βούλγαρων οδηγών φορτηγών που ταλαιπωρούνται από τα μπλόκα. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα μεταξύ του Υπουργού και των αγροτών.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως ο Βούλγαρος υπουργός έκανε έκκληση στους αγρότες να αφήνουν κάποιες ώρες τα αυτοκίνητα να περνούν: «Η ουρά είναι 10 χιλιόμετρα. Σίγουρα αυτά που κάνετε έχουν αποτέλεσμα και ακούγεστε σε όλη την Ευρώπη, το να συνεχίσετε είναι σίγουρα δικό σας θέμα, σας παρακαλώ όμως να αφήσετε τα φορτηγά να περνάνε κάποιες ώρες γιατί αν οι ουρές γίνουν 20 χιλιόμετρα δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε άλλο την κατάσταση και κανείς δε θέλει να οδηγηθούμε στα άκρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, επίσημα αντέδρασε η γειτονική Βουλγαρία για το κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από τους αγρότες και στο μπλόκο του Προμαχώνα. Μάλιστα με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ζητάει την αρωγή της για την επίλυση του προβλήματος «το γρηγορότερο δυνατό». Παράλληλα εξέδωσε οδηγία προς τους πολίτες της χώρας που ταξιδεύουν στην Ελλάδα να αποφεύγουν τις οδικές αρτηρίες, όπου λειτουργούν μπλόκα αγροτών. Από το μεσημέρι οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο στο Τελωνείο για τα φορτηγά και νταλίκες χωρίς να ανακοινωθεί πότε θα ανοίξουν. Το πρωί δόθηκε η κυκλοφορία για νταλίκες και φορτηγά από τις 10 έως το μεσημέρι με αποτέλεσμα να αποσυμφορηθεί κάπως η κατάσταση αφού οι ουρές από νταλίκες ξεπερνούσαν τα 20 χιλιόμετρα. Το πρωί το μπλόκο του Προμαχώνα επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από το μπλόκο της Νίκαιας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10