search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:45
MENU CLOSE

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Ήταν απεργία αλλά θύμιζε… λοκ άουτ

05.02.2016 18:57
Διαψεύδει τον δήμαρχο Ραφήνας η Περιφέρεια Αττικής: Τα πρακτικά δεν πλαστογραφούνται - Δεν υπάρχει εντολή εκκένωσης - Media

Να μειώσουν την επιτυχία της απεργίας προσπαθούν διάφοροι μεταξύ των οποίων και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, αποδίδοντας την επιτυχία της «στον ΣΚΑΙ, το MEGA, τον Μητσοτάκη, την Χρυσή Αυγή».

 

Να μειώσουν την επιτυχία της απεργίας προσπαθούν διάφοροι μεταξύ των οποίων και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, αποδίδοντας την επιτυχία της «στον ΣΚΑΙ, το MEGA, τον Μητσοτάκη, την Χρυσή Αυγή».

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζει όλους τους παραπάνω με τους πρώην συντρόφους του, της Λαϊκής Ενότητας καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ήταν μια «πολιτική απεργία που θύμιζε περισσότερο λοκ άουτ».

«Λοκ άουτ» ονομάζεται η ανταπεργία από μέρους της εργοδοσίας και έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες περιπτώσεις που οι εργοδότες, μεγαλοβιομήχανοι ήθελαν να σταματήσουν την παραγωγή εις βάρος κυβερνήσεων που δεν είχαν την στήριξή τους, όπως στη Χιλή του Αγιέντε και την Βενεζουέλα του Ούγο Τσάβες.

Πέρα όμως από την εμφανέστατη προσβολή να χαρακτηρίζεται «λοκ άουτ» η απεργία χιλιάδων εργαζομένων, που για να βρεθούν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης συγκρούστηκαν με την εργοδοσία, ρισκάροντας ακόμα και τις ίδιες τους τις θέσεις, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ο Γιάννης Μπουρνούς ξεχνά και κάτι ακόμη πιο βασικό.

Την ανταπεργία ή λοκ άουτ την έκανε νόμο του κράτους, με τη σύμπραξη και άλλων κομμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής, ψηφίζοντας το άρθρο 6 του «αναθεωρημένου Κοινωνικού Ευρωπαϊκού χάρτη» της ΕΕ, η σημερινή κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υποστηρίξει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15