22/11/2019 21:23:15

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Ήταν απεργία αλλά θύμιζε... λοκ άουτ

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Ήταν απεργία αλλά θύμιζε... λοκ άουτ - Media

 

Να μειώσουν την επιτυχία της απεργίας προσπαθούν διάφοροι μεταξύ των οποίων και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, αποδίδοντας την επιτυχία της «στον ΣΚΑΙ, το MEGA, τον Μητσοτάκη, την Χρυσή Αυγή».

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζει όλους τους παραπάνω με τους πρώην συντρόφους του, της Λαϊκής Ενότητας καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ήταν μια «πολιτική απεργία που θύμιζε περισσότερο λοκ άουτ».

«Λοκ άουτ» ονομάζεται η ανταπεργία από μέρους της εργοδοσίας και έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες περιπτώσεις που οι εργοδότες, μεγαλοβιομήχανοι ήθελαν να σταματήσουν την παραγωγή εις βάρος κυβερνήσεων που δεν είχαν την στήριξή τους, όπως στη Χιλή του Αγιέντε και την Βενεζουέλα του Ούγο Τσάβες.

Πέρα όμως από την εμφανέστατη προσβολή να χαρακτηρίζεται «λοκ άουτ» η απεργία χιλιάδων εργαζομένων, που για να βρεθούν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης συγκρούστηκαν με την εργοδοσία, ρισκάροντας ακόμα και τις ίδιες τους τις θέσεις, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ο Γιάννης Μπουρνούς ξεχνά και κάτι ακόμη πιο βασικό.

Την ανταπεργία ή λοκ άουτ την έκανε νόμο του κράτους, με τη σύμπραξη και άλλων κομμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής, ψηφίζοντας το άρθρο 6 του «αναθεωρημένου Κοινωνικού Ευρωπαϊκού χάρτη» της ΕΕ, η σημερινή κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υποστηρίξει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.