search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:17
MENU CLOSE

Με αργούς ρυθμούς η ροή προσφύγων από την Ειδομένη

06.02.2016 10:33
Η κόλαση των προσφύγων της Ειδομένης σε γκαλερί της Νέας Υόρκης (Photos) - Media

Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς η ροή των προσφύγων από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, απ’ όπου το τελευταίο 24ωρο, μέχρι τις 6 το πρωί, πέρασαν 2.000 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία. 

 

Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς η ροή των προσφύγων από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, απ’ όπου το τελευταίο 24ωρο, μέχρι τις 6 το πρωί, πέρασαν 2.000 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία. Την ίδια ώρα, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής στην Ειδομένη περιμένουν 1.900 πρόσφυγες, τόσο στις σκηνές όσο και στα λεωφορεία,ενώ ακόμη 3.450 πρόσφυγες βρίσκονται στο πρατήριο υγρών καυσίμων, κοντά στο Πολύκαστρο, όπου κατέφθασαν με 69 λεωφορεία.

Πηγές της Αστυνομίας, εκτιμούν ότι το επόμενο 24ωρο θα υπάρξει μαζική άφιξη προσφύγων στην περιοχή, ύστερα κι από τη λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, εξαιτίας της οποίας δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια πλοίων κατά το προηγούμενο 48ωρο, με αποτέλεσμα να σταματήσει η ροή προσφύγων από τα νησιά.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Ειδομένη κινητοποίηση «ενάντια στο φράχτη της Ειδομένης και στην Ευρώπη – φρούριο» από το Συντονιστικό ενάντια στο φράχτη του Έβρου, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσεων ενάντια στα σύνορα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11