search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:14
MENU CLOSE

Αντιπαράθεση του δημάρχου της Κω με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα hotspot (Video)

07.02.2016 09:26
Αντιπαράθεση του δημάρχου της Κω με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα hotspot (Video) - Media

Κόντρα σημειώθηκε στον…τηλεοπτικό αέρα, μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερού και του δημάρχου της Κω, Γιώργου Κυρίτση, για τις αντιδράσεις στο νησί σχετικά με τη δημιουργία κέντρου καταγραφής προσφύγων.

 

Αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλ. Καματερού και του δημάρχου της Κω, Γ. Κυρίτση σημειώθηκε στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” με φόντο τη γενίκευση των αντιδράσεων στο νησί σχετικά με τη δημιουργία κέντρου καταγραφής προσφύγων.

Χθες στο νησί άντρες των ΜΑΤ και κάτοικοι που αντιδρούν στην δημιουργία hotspot στο Πυλί ήρθαν στα χέρια, με τον δήμαρχουν να τονίζει ότι “μια φιλειρηνική κοινωνία ζει τη βία των ΜΑΤ” και επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή προσπάθησε με κάθε μέσο “να μην φθάσουμε σε αυτή την κατάσταση” αλλά “μιλούσαμε σε ώτα μη ακουόντων”.

Υπογράμμισε ότι ο δήμος της Κω κατέθεσε 10 προτάσεις για χώρο που θα μπορούσαν να μπουν οι άνθρωποι, “μετά από κοπιώδη προσπάθεια”, καμία όμως δεν έγινε αποδεκτή, παραδέχθηκε ωστόσο ότι ο δήμος δεν θέλει την δημιουργία του κέντρου καταγραφής με την έννοια που το θέλει στο μυαλό της η κυβέρνηση.

Εξήγησε ειδικότερα ότι θέλει ο δήμος έναν χώρο 6, 7, 10 στρέμματα, στον οποίο να μεταφερθεί “και η Διεύθυνση Αλλοδαπών και η Frontex και από εκείνον τον χώρο που θα γίνεται η καταγραφή, οι άνθρωποι θα φεύγουν άμεσα”.

Από τη μεριά του ο Ηλ. Καματερός ανέφερε ότι το hotspot θα είναι ένα από τα μικρότερα, με προβλεπόμενη δυναμικότητα μέχρι 1.000 άτομα και ισχυρίστηκε ότι “οι προτάσεις που έκανε ο δήμαρχος ήταν για να μην γίνεται, ήταν μια κοροϊδία” καθώς δεν μπορούσαν επί της ουσίας να αποτελέσουν τον κατάλληλο χώρο κατασκευής.

Για την εικόνα με τα ΜΑΤ είπε ότι στεναχωριέται καθώς δεν είναι αυτή η εικόνα του νησιού, ενώ κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι ήταν χθες το πρωί στις διαμαρτυρίες και ενθάρρυνε τους διαφωνούντες, για τους οποίους είπε πως είναι δυναμικά οργανωμένοι και [ως υπάρχει καθοδήγηση.

“Είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά για την Κω, να πέφτουν μολότοφ, να καίγονται κάδοι, να κλείνονται δρόμοι”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε ότι στην Κω ο ΣΥΡΙΖΑ πήρς 38% και πως “αντιλαμβάνεστε ότι μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί (και διαμαρτύρονται), το 38% τουλάχιστον είναι ΣΥΡΙΖαίοι ή ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:14