search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:40
MENU CLOSE

Κρίσιμη σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια- Απορρίπτουν την πρόταση Αποστόλου για διάλογο στη Βουλή

07.02.2016 11:06
Κρίσιμη σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια- Απορρίπτουν την πρόταση Αποστόλου για διάλογο στη Βουλή - Media

Η Νίκαια Λάρισας αποτελεί  το επίκεντρο των εξελίξεων όσον αφορά στο μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων καθώς εκεί πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή αναμένεται μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς, στο κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας έχουν ανταποκριθεί μπλόκα από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

 

Η Νίκαια Λάρισας αποτελεί  το επίκεντρο των εξελίξεων όσον αφορά στο μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων καθώς εκεί πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή αναμένεται μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς, στο κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας έχουν ανταποκριθεί μπλόκα από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Βασικό στόχος της πανελλαδικής συνάντησης είναι ο συντονισμός και συγχρονισμός για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. 

Στη συνάντηση, πάντως, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του, χθες το βράδυ, δεν θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών. Ενώ, επίσης, μετά από σχετική τους απόφαση τα Τέμπη άνοιξαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι μετά από 24ωρο αποκλεισμό και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 6 το απόγευμα,οπότε και θα ξανακλείσου εκ νέου ,επίσης, για 24 ώρες.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών μετά από συνεννόηση και με άλλα μπλόκα αναμένεται, σήμερα, τελικά, να δώσουν στη δημοσιότητα κείμενο με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και το κόστος παραγωγής. Το κείμενο θα απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα και θα κοινοποιείται τόσο προς τον πρόεδρο της Βουλής όσο και προς τα κόμματα, και όπως λένε οι αγρότες αναμένουν μία κίνηση «καλής θέλησης» από πλευράς της κυβέρνησης.

Παράλληλα,απορρίπτουν τελικά την πρόταση που τους απηύθηνε για διάλογο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω θεσμικών επιτροπών της Βουλής, όπως η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, που εκ των πραγμάτων έχει διακομματικό χαρακτήρα και όπως είχε πει θα μπορούσε να ακούσει τους αγρότες.

Αίτημα των αγροτών παραμένει η σύγκλιση διακομματικής επιτροπής η οποία επί τούτου θα ασχοληθεί με το αγροτικό ζήτημα και τα κόμματα θα εκπροσωπούνται σε αυτή σε ανώτατο επίπεδο. Εκφρράζουν τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι έχουν σταλεί «ονομαστικές» προσκλήσεις σε αγρότες προκειμένου να μετάσχουν στην συνεδρίαση της ως άνω θεσμοθετημένης επιτροπής, τονίζοντας ότι δεν τους ζητήθηκε να ορίσουν οι ίδιοι εκπροσώπους των μπλόκων τους και ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναγνωρίζουν αυτού τους είδους την διαδικασία και όσους ενδεχομένως μετάσχουν σε αυτή.

Προβλήματα από τους αγροτικούς αποκλεισμούς εθνικών οδών σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία

Μόνο δύο ώρες, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 2:00 μετά το μεσημέρι, θα μείνει ανοικτή σήμερα η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, αφού οι αγρότες αποφάσισαν νέο πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου, από τις 2:00 το μεσημέρι, μέχρι τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. Εκτός,όμως,από τον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, θα συνεχιστούν και σήμερα οι πολύωροι αποκλεισμοί εθνικών οδών σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία.

Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αμφιλοχίας – Λευκάδας, από τις 11:00 σήμερα το πρωί, έως τις 5:00 το απόγευμα, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου. Επίσης, αγρότες της Ναυπακτίας, θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιτέας, από τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι, έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Ακόμη, αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από τις 5 το απόγευμα, έως και τις 8 το βράδυ, στην γέφυρα του ποταμού Ευήνου.Στην Αχαΐα, αγρότες θα αποκλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, από τις 4:00 το απόγευμα, έως τις 10:00 το βράδυ, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας. 

Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας, αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, από τις 7 το βράδυ έως και τις 10 το βράδυ, στο ύψος του Αιγίου. Στην Ηλεία, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τις 8:00 το βράδυ, στους κόμβους του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς.  Τέλος, αγρότες από την περιοχή του Πύργου, αναμένεται να κλείσουν τις απογευματινές ώρες, τον κόμβο Αγίου Γεωργίου.

Άνοιξαν εν μέρει τα μπλόκα οι αγρότες στη Φθιώτιδα

‘Ανοιξε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας στα δύο μπλόκα στη Φθιώτιδα. Το ένα μπλόκο που είχε στηθεί στον κόμβο του Μπράλου στο 200ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και είχε κόψει κάθε κίνηση του εθνικού δικτύου άνοιξε καθώς οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία. 

Εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί στους δρόμους γύρω από την Λαμία άρχισαν σιγά σιγά να κινούνται για τον προορισμό τους αλλά λόγου του μεγάλου αριθμού θα χρειαστούν ώρες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας 

Στο 140ο χλμ του δρόμου Αθηνών-Λαμίας οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και από τα δύο ρεύματα και κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.Στο 210ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας ,στο ύψος της Ανθήλης, ο δρόμος παραμένει κλειστός,αλλά οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ από τους παράδρομους με συνέπεια με μικρές παρακάμψεις να διεξάγεται η κυκλοφορία . 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:38