search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:46
MENU CLOSE

Όλα ανοιχτά για Alter

18.04.2011 07:00
Όλα ανοιχτά για Alter - Media

γράφει ο Τυπικός

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα είναι αυτή που ξεκινά για το Alter καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την τύχη και με το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του τηλεοπτικού σταθμού.

γράφει ο Τυπικός

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα είναι αυτή που ξεκινά για το Alter καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την τύχη και με το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του τηλεοπτικού σταθμού.

Οι μέτοχοι του Alter έχουν έρθει σε συμφωνία με την ARGO Capital, που θα μπει στο κανάλι για λογαριασμό επενδυτικού fund, ωστόσο το σχέδιο… σωτηρίας του τηλεοπτικού σταθμού πρέπει να πάρει την έγκριση των τραπεζών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για το γεγονός ότι μια (από τις εμπλεκόμενες) τράπεζα… τσινάει στο να δώσει τη συγκατάθεση της στο σχέδιο που έχει κατατεθεί από τους μετόχους του Alter και την ARGO. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τράπεζα το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους του Alter το θεωρεί μη εφικτό καθώς τα (σχεδόν) 500 εκατ. ευρώ χρέη του τηλεοπτικού σταθμού στέκουν… απαγορευτικά για σχέδια δράσης και διάσωσης.

Το τελικό και κρίσιμο ραντεβού πάντως των εκπροσώπων των δυο πλευρών, του καναλιού και της τράπεζας, θα δώσει τον τόνο για τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν άμεσα.

Σε περίπτωση θετικής έκβασης των συζητήσεων η ARGO μπαίνει στο κανάλι αποκτώντας μετοχικό πακέτο και τη διαχείριση του Alter. Σε περίπτωση αρνητικής κατάληξης των συζητήσεων που θα οδηγήσει στο «ναυάγιο» τις διαπραγματεύσεις τότε όλα είναι ανοιχτά για την τύχη του τηλεοπτικού σταθμού, ακόμα και να υπάρξει αίτηση, όπως λένε οι πληροφορίες, για υπαγωγή στο άρθρο 99 για προστασία από τους πιστωτές και κήρυξη πτώχευσης του τηλεοπτικού σταθμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:45