search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:04
MENU CLOSE

Οι θαυματουργές ιδιότητες της λεβάντας

08.02.2016 09:47
Οι θαυματουργές ιδιότητες της λεβάντας - Media

Οι αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου της λεβάντας (Lavandula angustifolia) είναι θαυματουργές.

 

Οι αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου της λεβάντας (Lavandula angustifolia) είναι θαυματουργές.

Το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο είναι από τα ελάχιστα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα αδιάλυτα πάνω στο δέρμα και βοηθάει ιδιαίτερα σε κοψίματα, σε τσιμπήματα κουνουπιών, σε δερματίτιδα και φλεγμονές του δέρματος.

Η λεβάντα βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας, των πονοκεφάλων, του πονόδοντου, της κατάθλιψης και του άγχους, καθώς περιέχει περισσότερα από 150 δραστικά συστατικά.

Επιπλέον, ενισχύει τον οργανισμό για την αντιμετώπιση του βήχα, του άσθματος, του κοκίτη, της γρίπης και της λαρυγγίτιδας.

Επίσης, έχει αναπλαστικές ιδιότητες και σε συνδυασμό με άλλα καλλυντικά ενισχύει την περιποίηση του προσώπου και του σώματος.

Σημειώνεται ότι η ονομασία της προέρχεται από το λατινικό ρήμα lavare που σημαίνει πλένω γιατί οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν άνθη λεβάντας για την ταρίχευση, για τον αρωματισμό των νερών των λουτρών τους και των χώρων τους, συνήθεια που λέγεται ότι την πήραν από τους αρχαίους Έλληνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:04