search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:48
MENU CLOSE

Ηρεμία στην Κω – Καταγγελίες από κατοίκους για καπήλευση του αγώνα τους από παρακλάδι της Χρυσής Αυγής

08.02.2016 10:26
Ηρεμία στην Κω - Καταγγελίες από κατοίκους για καπήλευση του αγώνα τους από παρακλάδι της Χρυσής Αυγής - Media
 
Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην Κω μετά από τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ. Ο δρόμος προς το στρατόπεδο της 80 ΕΑΡΜΕΘ, ανοίγει καθώς απομακρύνονται τα οχήματα που είχαν στηθεί για να εμποδίσουν την πρόσβαση στο χώρο που θα κατασκευαστεί το hot spot.

 

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην Κω μετά από τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ. Ο δρόμος προς το στρατόπεδο της 80 ΕΑΡΜΕΘ, ανοίγει καθώς απομακρύνονται τα οχήματα που είχαν στηθεί για να εμποδίσουν την πρόσβαση στο χώρο που θα κατασκευαστεί το hot spot.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων έχουν υποστεί κατάγματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο νησί μεταβαίνουν επιπλέον 4 διμοιρίες των ΜΑΤ.

Νέα διάσταση στα επεισόδια, δίνουν καταγγελίες των κατοίκων του νησιού που κάνουν λόγω για μεταφερόμενους διαδηλωτές, που έφτασαν στο νησί και πρωτοστάτησαν στα επεισόδια. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα άτομα που μετείχαν στα επεισόδια ανήκουν σε οργάνωση που είναι παρακλάδι της Χρυσής Αυγής και επιχειρούν να καπηλευτούν τον αγώνα των κατοίκων και να εκμεταλλευθούν πολιτικά των αγώνα τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας που είναι ακροδεξιός, αυτό φαίνεται από τις κουβέντες τους και επιτέθηκε και στον δήμαρχο, ο οποίος όπως είπε έχει καλλιεργήσει ένα κλίμα ξενοφοβικό και ευθύνεται για την αρνητική εικόνα του νησιού το καλοκαίρι με τους πρόσφυγες.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, για το ζήτημα των Κέντρων Υποδοχής που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην είπε ότι οι πρόσφυγες, πρόσθεσε θα φεύγουν εντός 48 ωρών από τα νησιά και θα κατευθύνονται προς τους χώρους για μετεγκατάσταση, όπως στο Σχιστό και τη Σίνδο.

«Λυπάμαι όταν ο φόβος επικρατεί στο μυαλό και στις πράξεις των ανθρώπων. Δεν μπορώ να καταλάβω, όταν πηγαίνουν στο σπίτι τους, τι λένε στα παιδιά τους», είπε ο υπουργός αναφερόμενος στις αντιδράσεις κατοίκων για τα Κέντρα Μετεγκατάστασης Προσφύγων, και συνέχισε λέγοντας ότι “ντρέπομαι για τη μικρή ομάδα συνελλήνων, οι οποίοι ξεκινώντας από αντιλήψεις πολιτικές και ιδεολογικές, υπάρχει και αυτό το στοιχείο, βρίσκεται πίσω ή μπροστά σε τέτοια γεγονότα. Και μάλιστα ξεπερνά κάθε είδος με επιθέσεις όχι μόνο σε χώρους αλλά και σε Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες”.

Σε ό,τι αφορά στα επεισόδια στην Κω ο Αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι οι κάτοικοι του νησιού έχουν ζήσει ένα καλοκαίρι που δεν θα ήθελαν να ξαναζήσουν.

Πηγή φωτογραφίας: vimatisko.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:48