search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:53
MENU CLOSE

Ρέγκλινγκ: Πάρτε το απόφαση, κουμάντο στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης κάνει η ΕΚΤ

08.02.2016 14:22
Ρέγκλινγκ: Αναζητάμε τρόπους ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους - Η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί έως 1η Μαΐου - Media

«Πολλοί πολιτικοί στις χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν ακόμα αποδεχτεί ότι με την είσοδό τους στην ευρωζώνη οι χώρες τους έχουν εκχωρήσει τις εξουσίες τους σε ό,τι αφορά την νομισματική και οικονομική πολιτική», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα επί έξι μήνες πέρυσι αγωνιζόταν εναντίον των μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του που αναπαράγει η φλαμανδική εφημερίδα «De Tijd» σε ανυπόγραφο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «σκληρή η πολιτική της ευρωζώνης αλλά αποδίδει», ο Ρέγκλινγκ υποστηρίζει ότι η πολιτική της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους είναι οδυνηρή αλλά παράγει αποτελέσματα.

Ο Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι όλες οι χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα κατάφεραν να απεμπλακούν πλην της Ελλάδας, η οποία όμως «είχε πολύ υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, ενώ και η πορεία ανάκαμψης διακόπηκε πέρυσι από την ελληνική κυβέρνηση».

Ο ίδιος παραδέχεται πως για χώρες όπως η Ελλάδα, αν και η περικοπή δαπανών είναι επιβεβλημένη, από πολιτικής και κοινωνικής απόψεως είναι ο «δυσκολότερος δρόμος». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:53