search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:31
MENU CLOSE

Βούτσης: Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών – Τι είπε για αγρότες και ΕΣΡ

08.02.2016 14:27
Τα «γαλλικά» του Βούτση και το ανοιχτό μικρόφωνο στη Βουλή - Media

Τα σενάρια εκλογολογίας που δίνουν και παίρνουν, με ιδιαίτερη ένταση, τις τελευταίες ημέρες επιχείρησε να κλείσει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κρατώντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου περί προσφυγής στις κάλπες εάν οι δανειστές επιμείνουν σε παράλογες απαιτήσεις.

 

Τα σενάρια εκλογολογίας που δίνουν και παίρνουν, με ιδιαίτερη ένταση, τις τελευταίες ημέρες επιχείρησε να κλείσει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κρατώντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου περί προσφυγής στις κάλπες εάν οι δανειστές επιμείνουν σε παράλογες απαιτήσεις.

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα οδικό χάρτη που περικλείει την ψήφιση νομοσχεδίων από την Βουλή, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στην συνέχεια το άνοιγμα της συζήτησης για την απομείωση του χρέους – οδικό χάρτη που η κυβέρνηση, όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής, η κυβέρνηση θα τηρήσει με συνέπεια και συστηματικότητα.

«Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών. Δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο. Είναι πρόσφατη και νωπή η λαϊκή εντολή. Μπροστά μας έχουμε το μεγάλο στοίχημα για την πρώτη αξιολόγηση, ώστε να έρθει το επόμενο και μεγαλύτερο που είναι το χρέος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης. Κληθείς μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής να σχολιάσει τις δηλώσεις και τις αναφορές του Πάνου Καμμένου περί εκλογών, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όλοι περάσαμε από αυτή την ηλικία στην πολιτική» και έκανε λόγο «περί δημιουργικής συμμετοχής στο διάλογο… έτσι να έχουμε να λέμε», αναφορές που μπορεί να ερμηνευτούν και ως αιχμές για τον κυβερνητικό εταίρο.

Για την «καυτή πατάτα» του αγροτικού ο Νίκος Βούτσης επι της ουσίας επιβεβαίωσε ότι η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για το αγροτικό ζήτημα βρίσκεται στον αέρα. Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής, η Βουλή επιθυμεί την παρουσία των αγροτών στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ωστόσο «φωτογράφισε» την αρνητική στάση τους, συμπληρώνοντας ότι η Βουλή θα εξαντλήσει τις προσπάθειες προκειμένου να οι αγρότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα. Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν η Επιτροπή θα συνεδριάσει σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της Βουλής άφησε να εννοηθεί ότι ότι στην περίπτωση που οι αγρότες δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση τότε η συνεδρίαση δεν θα έχει νόημα.

Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ακόμα ότι την Τρίτη το απόγευμα θα συνεδριάσει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλή ως μια ύστατη προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ προκειμένου να «τρέξει» ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμα ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης θα δοθούν στην συζήτηση νέα δεδομένα τεχνικής φύσεως και τα οποία θα απαντούν στο πόσες τηλεοπτικές άδειες χωρά η ελληνική αγορά. «Από εκεί και πέρα η στάση της αντιπολίτευσης θα καθορίσει και τις εξελίξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης ενώ όταν ρωτήθηκε εάν η αντιπολίτευση επιμείνει στην αρνητική της στάση τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία απάντησε… πιθανότατα.  

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:31