search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:10
MENU CLOSE

Αβραμόπουλος: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν (Video)

09.02.2016 06:08
Αβραμόπουλος: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν (Video) - Media

«Ποτέ δεν τέθηκε θέμα για έξοδο χώρας από τη Σένγκεν» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό».

 

«Ποτέ δεν τέθηκε θέμα για έξοδο χώρας από τη Σένγκεν» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό».

«Η νομοθεσία είναι σαφής και έχει σκοπό να προστατεύσει τη Σένγκεν εφαρμόζοντας τους κανόνες. Η Ευρώπη λέει ότι τα κράτη – μέλη πρέπει να εφαρμόζουν τους κανόνες που διέπουν το καθεστώς Σένγκεν» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου αν έγιναν συζητήσεις για «μικρή Σένγκεν» απάντησε: « Όχι, ποτέ επίσημα».

«Επίσημα η Ευρωπαϊκή Ένωση ποτέ δεν συζήτησε θέμα εξόδου χώρας από τη ζώνη Σένγκεν», συμπλήρωσε. 

Μιλώντας για την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως για την Ελλάδα έχουν εγκριθεί εδώ και ένα χρόνο 475 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η Ελλάδα έχει πάρει μέχρι στιγμής 33 εκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα έχει καταθέσει 16 αιτήματα για επείγοντα ζητήματα, εκ των οποίων έχουν εγκριθεί τα 14 που αφορούν 29,2 εκατομμύρια, ενώ τα υπόλοιπα θα συζητηθούν.

“Όταν αρχίσουν να λειτουργούν τα hotspots θα διετεθούν και τα υπόλοιπα χρήματα και θα ακολουθήσουν και άλλα”, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και παραδέχτηκε πως “τώρα τα πράγματα τρέχουν, παλιότερα είχαμε καθυστερήσεις”. Επίσης, 100 εκατομμύρια προορίζονται προς τον ΟΗΕ και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην Ελλάδα. Ερωτηθείς για τα 3 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως θα διατεθούν στο ειδικό ταμείο βοήθειας των προσφύγων και όχι απευθείας στην Τουρκία.

Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους στο προσφυγικό, ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε πως έχουν παρθεί πρωτοβουλίες, και σύντομα θα στείλει ο ίδιος επιστολή προς αυτές τις χώρες.

 

Πηγή: enikos.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:05