search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:34
MENU CLOSE

Απολογισμός Δράσης Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού

09.02.2016 09:30
Απολογισμός Δράσης Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού - Media

Ενδεικτική παράθεση των παρεμβάσεων της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Εύης Αποστολάκη:

 

Ενδεικτική παράθεση των παρεμβάσεων της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Εύης Αποστολάκη:

Διοργάνωση εικαστικής έκθεσης «Τέχνη και Πολιτική» από τις 24 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου 2015 στον εκθεσιακό χώρο LOFT, με τη συμμετοχή 10 εικαστικών καλλιτεχνών: Γιάννη Φωκά, Ξενή Σαχίνη, Δημήτρη Ζουρούδη , Κυριάκο Μορταράκο, Γιώργο Σκυλογιάννη, Βαγγέλη Πλοιαρίδη, Τάκη Ζεδεβά, Γιώργο Χαρβαλιά,  Άγγελο Αντωνόπουλο και  Γιάννη Κονταράτο.

Συνέργεια με το Υπουργείο Πολιτισμού για τον επαναπατρισμό της κεφαλής του Ερμή από το Λονδίνο.

Επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου του Θορικού με τη συνδιοργάνωση με το υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρεία Μελετών ΝΑ Αττικής, συναυλίας με την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων Μουσικής.

Συμμετοχή, με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και τη Φιλοσοφική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην αναγόρευση του φιλοσόφου Peter Singer σε επίτιμο διδάκτορα και στη διοργάνωση μουσικού δρώμενου στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Διοργάνωση τετραήμερης Έκθεσης Πολιτισμού Περιφέρειας Αττικής, στον χώρο της Ελαιουργικής στην Ελευσίνα με έκθεση αντικειμένων που αναφέρονται στο λαϊκό πολιτισμό, καθώς και με εκδηλώσεις παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, που παρουσιάζονται από πολιτιστικούς και εθνοτοπικούς φορείς.

Διοργάνωση παιδικών θεατρικών παραστάσεων

Ενίσχυση- στήριξη του θεσμού των Αισχυλείων στην Ελευσίνα με τη χρηματοδότηση της θεατρικής παράστασης με τίτλο «Αισχύλου Πέρσες» του θιάσου «Δρόμος με Δέντρα», σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζίλα.

Διοργάνωση μουσικής και ψυχαγωγικής εκδήλωσης για τους μαθητές των Σχολείων Ειδικής Αγωγής του Πειραιά,  με παράλληλη προβολή των δραστηριοτήτων των ειδικών σχολείων και έκθεση των έργων των μαθητών που φοιτούν σε αυτά.

Συμμετοχή στα μεγάλα φεστιβάλ των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) με επίκεντρο την ανάδειξη της προσβασιμότητας και της συμμετοχής των ανθρώπων με αναπηρία στο αγαθό του πολιτισμού. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, που ολοκληρώθηκαν με την προβολή της πρώτης, στα ελληνικά χρονικά, καθολικά προσβάσιμης ταινίας για όλους «Μικρά Αγγλία», στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Εξοικείωση των Περιφερειακών Συμβούλων και Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής με τους ΑμεΑ».

Διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων, δύο συνεχόμενες χρονιές (2014, 2015) την περίοδο των Χριστουγέννων στο Πεδίον Άρεως, σε συνεργασία με κορυφαία μουσικά σύνολα της χώρας (ΚΑΜΕΡΑΤΑ-Ορχήστρα φίλων της μουσικής, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ωδείο Αθηνών, πλήθος δράσεων για παιδιά κλπ).

Διοργάνωση χριστουγεννιάτικης βραδιάς, αφιερωμένης στο πρόσφατα ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 23 Δεκεμβρίου 2015, υπό τον τίτλο «Τα Χριστούγεννα της Τέχνης», με ζωντανή μουσική, θεατρικά παιχνίδια, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και εκπλήξεις.

Συνδιοργάνωση του 11ου Schoolwave του κορυφαίου μαθητικού –νεανικού μουσικού φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 71 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας, συνδιοργάνωση με την ΕΡΤ συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής με την παρουσίαση για πρώτη φορά του ορατορίου «Φυλάττειν Θερμοπύλας», μελοποιημένου από τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:32