search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:25
MENU CLOSE

Πως νιώθει κάποιος επάνω σε πλοίο που το χτυπούν κύματα 30 μέτρων και η πλησιέστερη ακτή απέχει 120 χλμ; (Video)

10.02.2016 17:28
Πως νιώθει κάποιος επάνω σε πλοίο που το χτυπούν κύματα 30 μέτρων και η πλησιέστερη ακτή απέχει 120 χλμ; (Video) - Media

Είναι από τις εμπειρίες που εάν δεν είσαι ναυτικός σπάνια να το ζήσεις. Να βρίσκεσαι σε ένα πλοίο στη Βόρεια θάλασσα στη μέση μιας καταιγίδας και να σε χτυπούν κύματα 30 μέτρων.

 

 

Είναι από τις εμπειρίες που εάν δεν είσαι ναυτικός σπάνια να το ζήσεις. Να βρίσκεσαι σε ένα πλοίο στη Βόρεια θάλασσα στη μέση μιας καταιγίδας και να σε χτυπούν κύματα 30 μέτρων.

Το βίντεο τραβήχτηκε στα τέλη Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια μιας ισχυρότατης καταιγίδας στη μέση της Βόρειας θάλασσας. Η πλησιέστερη ακτή απέχει 120 χιλιόμετρα, οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα που άγγιζε τα 160 χιλιόμετρα την ώρα και τα κύματα που χτυπούσαν αλύπητα τις λαμαρίνες του πλοίου ξεπερνούσαν τα 30 μέτρα.

Η καταιγίδα Γετρούδη που έπληξε την Αγγλία τον Ιανουάριο, ήταν από τις πιο σφοδρές που έζησαν οι ακτές του νησιού, τα τελευταία χρόνια. Το όνομα της (Γετρούδη) το πήρε από ένα κουνελάκι που έσωσαν οι πυροσβέστες τις πρώτες ημέρες πριν ακόμη γίνει σφοδρή η καταιγίδα. Το κουνελάκι απεγκλώβισαν πυροσβέστες, λίγο πριν το παρασύρει ένας δυνατός χείμαρρος που είχε πλημμυρίσει την περιοχή.

Το πλοίο βρέθηκε στη μέση της καταιγίδας, όταν εκείνη βρισκόταν στο αποκορύφωμα της. Μετέφερε εργάτες και προμήθειες προς τις πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου που βρίσκονται στη Βόρεια θάλασσα. Μόλις πέρασε στα ανοιχτά της Σκωτίας, το πλήρωμα βίωσε τον εφιάλτη του.

Τεράστια κύματα που ξεπερνούσαν τα 30 μέτρα το έκαναν να μοιάζει με καρυδότσουφλο. Στη γέφυρα του πλοίου, από όπου και τραβήχτηκε το βίντεο δεν μιλούσε κανείς. Ο καπετάνιος, «διάβαζε» τον καιρό και προσπαθούσε να το φέρει πλώρα στα κύματα. Το πλοίο καβαλάει τα τεράστια κύματα και ύστερα πέφτει στο κενό.

Το αίμα παγώνει ο ήχος από τις λαμαρίνες του πλοίου. Ένας σιγανός μονότονος επαναλαμβανόμενος βόμβος που όσο το κύμα χτυπά το πλοίο, γίνεται εκκωφαντικός θόρυβος.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:25