search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:37
MENU CLOSE

Στα χέρια του Δημοσίου το Μέγαρο Μουσικής

10.02.2016 18:24
Στα χέρια του Δημοσίου το Μέγαρο Μουσικής - Media

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη το μεσημέρι το Μέγαρο Μουσικής περνά στα χέρια του Δημοσίου.

 

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη το μεσημέρι το Μέγαρο Μουσικής περνά στα χέρια του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις το Ελληνικό Δημόσιο θα ελέγχει την πλειοψηφία του ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και παράλληλα αποκτά το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων, παλαιών και νεότερων.

Ωστόσο, στο Ελληνικό Δημόσιο περνούν οι υποχρεώσεις του Μεγάρου Μουσικής και σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση το κράτος καλείται να πληρώσει 14,3 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων λειτουργικών υποχρεώσεων του Μεγάρου ενώ παραιτείται από την διεκδίκηση των 43,41 εκατ. ευρώ από τα δάνεια που έχει λάβει τα προηγούμενα έτη.

Τέλος, το Δημόσιο αναλαμβάνει το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων του Μεγάρου το οποίο απαλλάσσεται «από κάθε φύσεως φόρους, τέλη, εισφορές και δικαιώματα ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου, για πράξεις που σχετίζονται με την ανάληψη των ανωτέρω δανειακών του υποχρεώσεων» από το ελληνικό Δημόσιο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:34