search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:40
MENU CLOSE

Επί ποδός πολέμου η ΜΟΜΑ για τα hotspots – «Μήνυμα» Καμμένου προς Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1903
11-02-2016
14.02.2016 04:00
kammenos_0-8.jpg
Διπλοβάρδιες «χτυπάνε» τα φαντάρια της ΜΟΜΑ προκειμένου να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση για τη λειτουργία κέντρων καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών
 
Διπλοβάρδιες «χτυπάνε» τα φαντάρια της ΜΟΜΑ προκειμένου να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση για τη λειτουργία κέντρων καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, λίγες μόνο ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έχει δώσει η Κομισιόν. Τα μέσα και οι δυνατότητες που έχουν οι στρατιωτικές δυνάμεις δείχνουν ότι αποτελούν τα εχέγγυα για την ολοκλήρωση της… δουλειάς που ανέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στους ώμους του Πάνου Καμμένου… 
 
«Στις 15 Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμα και τα hotspots και τα relocation centers» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και δίνοντας τον τόνο για το «βάρος» που έχει αναλάβει σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αυτό που αναλαμβάνουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα το φέρουν εις πέρας», τονίζοντας πως το υπουργείο στο οποίο προΐσταται έχει αναλάβει και τον συντονισμό χωρίς να υπερκαλύπτει τα καθήκοντα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 
 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου και αρμόδιου υπουργού για την επίλυση του «καυτού» ζητήματος, «η δική μας δουλειά είναι τα hotspots να λειτουργούν με μία οργανωμένη δομή, να υπάρχει τάξη, να τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και να ακολουθούνται οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες». 
 
Ωστόσο, αν και θεωρείται δεδομένο ότι το «χακί» πρόσωπο του Πάνου Καμμένου θα «καθαρίσει την μπουγάδα» για λογαριασμό της κυβέρνησης στο ζήτημα του προσφυγικού, ο κυβερνητικός εταίρος έβαλε «φωτιά στα τόπια» με τη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Real News», μιλώντας για το ενδεχόμενο εκλογών. Τη στιγμή μάλιστα που το Μαξίμου επιχειρούσε να κλείσει την εκλογολογία των τελευταίων ημερών. «Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ και άναψε εκ νέου τη «σπίθα» της σχετικής συζήτησης, σπεύδοντας πάντως να σημειώσει ότι η κυβέρνηση έχει λάβει εντολή τετραετούς διακυβέρνησης και πως ο λαός την ψήφισε με γνωστή τη συμφωνία με τους δανειστές. 
 
Μπορεί η δήλωση του κυβερνητικού εταίρου να μοιάζει με μήνυμα προς τους δανειστές, όμως καταγράφεται και η εκτίμηση ότι η «φιτιλιά» του προέδρου των ΑΝΕΛΛ έχει (και) άλλον παραλήπτη: Το εσωτερικό «μέτωπο» και κυρίως την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το «μήνυμα» Καμμένου είναι σαν να δείχνει προς την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη (ο οποίος ξορκίζει την περίπτωση εκλογικής μάχης, και εδώ που τα λέμε έχει κάθε λόγο να το κάνει σε αυτήν τη φάση) ότι θα είναι εκείνος που θα παραλάβει την «καυτή πατάτα», μια και ο Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη του, κάνει λόγο για εκλογές έπειτα από μια άκαρπη αξιολόγηση, δηλαδή χωρίς την ψήφιση του ασφαλιστικού και όποιου άλλου επώδυνου μέτρου ζητηθεί από τους δανειστές. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38