search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:36
MENU CLOSE

Ντοκιμαντέρ με 7 εθελοντές σε μυστική αποστολή σε αμερικανική φυλακή

10.02.2016 21:57
Ντοκιμαντέρ με 7 εθελοντές σε μυστική αποστολή σε αμερικανική φυλακή - Media

Επτά αθώοι πολίτες πέρασαν 60 ημέρες σε μια φυλακή της Ιντιάνα στο πλαίσιο μιας τηλεοπτικής εκπομπής που στοχεύει στο να αποκαλύψει την διαφθορά που επικρατεί στα σωφρονιστικά καταστήματα των ΗΠΑ και να δείξει όλα όσα πραγματικά διαδραματίζονται πίσω από τα κάγκελα ενός κελιού.

 

Επτά αθώοι πολίτες πέρασαν 60 ημέρες σε μια φυλακή της Ιντιάνα στο πλαίσιο μιας τηλεοπτικής εκπομπής που στοχεύει στο να αποκαλύψει την διαφθορά που επικρατεί στα σωφρονιστικά καταστήματα των ΗΠΑ και να δείξει όλα όσα πραγματικά διαδραματίζονται πίσω από τα κάγκελα ενός κελιού.

Η σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο “60 Days In” θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο τηλεοπτικό δίκτυο A&E channel τον Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του δικτύου.

Οι επτά άνδρες και γυναίκες εθελοντές, μεταξύ αυτών ένας κοινωνικός λειτουργός που προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στη βία μεταξύ των συμμοριών αλλά κι η σύζυγος ενός στρατιωτικού που αισθάνεται ότι οι κρατούμενοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στην φυλακή, έζησαν μαζί με τους κρατούμενους στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κομητείας Κλαρκ στο Τζεφερσόνβιλ στην Ιντιάνα πέρυσι.

Κανείς από τους κρατούμενους ή τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δεν γνώριζε ότι τα 7 αυτά πρόσωπα υποδύονταν τους εγκληματίες ή ότι συμμετείχαν σε ένα σόου της τηλεόρασης.

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από τον σερίφη της κομητείας Κλαρκ Τζέιμεϊ Νόελ, που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2015, σε μια απόπειρα να πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς στην φυλακή.

Τους εθελοντές κατέγραφαν εκατοντάδες κάμερες που τοποθετήθηκαν στην φυλακή, όπου βρίσκονται 500 κρατούμενοι καταδικασμένοι για αδικήματα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών έως ανθρωποκτονία.

«Ο μοναδικός τρόπος για να κατανοήσουμε πραγματικά τι συνέβαινε εντός της φυλακής ήταν να στείλουμε αθώους συμμετέχοντες εντός του συστήματος προκειμένου να μας παράσχουν αμερόληπτες πληροφορίες από πρώτο χέρι» επισήμανε ο Νόελ σε μία ανακοίνωση.

«Αυτοί οι θαρραλέοι εθελοντές μας βοήθησαν να καταγράψουμε κρίσιμης σημασίας ζητήματα εντός του συστήματός μας που μυστικοί αστυνομικοί δεν θα είχαν εντοπίσει. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι με την επιτυχία του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος» προσέθεσε ο ίδιος.

Στους επτά συμμετέχοντες δεν έχουν ποτέ απαγγελθεί κατηγορίες για κάποιο έγκλημα και δεν είχαν ποτέ εκτίσει κάποια ποινή στην φυλακή. Συμμετείχαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας: λόγω της βούλησής τους να κατανοήσουν καλύτερα το σύστημα ή της ανάγκης τους να προετοιμαστούν καλύτερα για μια καριέρα στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, επισήμαναν οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ.

Η σειρά των 12 επεισοδίων θα ξεκινήσει να προβάλλεται την 10η Μαρτίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:36