search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27
MENU CLOSE

Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια ο Έρος Ραματσότι

10.02.2016 22:17
Κορωνοϊός: Ο Eros Ramazzotti δίνει κουράγιο στους Ιταλούς με ένα συγκινητικό βίντεο - Media

Γνωστοί Ιταλοί καλλιτέχνες θέλησαν να στείλουν, από το φεστιβάλ τραγουδιού του Σανρέμο, το δικό τους μήνυμα υπέρ της έγκρισης των συμφώνων συμβίωσης από το ιταλικό κοινοβούλιο.

 

 

Ο Έρος Ραματσόττι, η Πάττι Πράβο, ο Ενρίκο Ρουτζέρι, η Αρίζα, η Νοέμι και πολλοί άλλοι, εμφανίσθηκαν στην σκηνή με πολύχρωμη κορδέλα, με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, αφού όλες οι οικογένειες πρέπει να έχουν δικαιώματα».

Η αναφορά είναι στον νόμο που μόλις άρχισε να ψηφίζει η γερουσία της Ρώμης για τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, ο οποίος προβλέπει και τα δικαιώματα υιοθεσίας του παιδιού του συντρόφου, από το έτερο μέλος του ζευγαριού.

Η κεντροδεξιά αντιτίθεται στην έγκρισή του, το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο άφησε ελευθερία συνείδησης στους βουλευτές και γερουσιαστές τους, αλλά ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θεωρεί ότι το κοινοβούλιο θα δώσει, τελικά, το αναγκαίο «πράσινο φως».

«Τα παιδιά μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι υπάρχει οικογένεια, και η οικογένεια είναι σημαντική, όποια και αν είναι αυτή», τόνισε ο Έρος Ραματσόττι, κατά την απευθείας μετάδοση της ιταλικής τηλεόρασης Rai.

«Όποιος είναι όμοιος πρέπει να είναι μαζί, να είναι ενωμένος, και να μην αφήνει να τον διχάζουν», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει η διεθνούς φήμης ποπ στάρ Λάουρα Παουζίνι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27