search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:03
MENU CLOSE

Στα 20,7 εκατ. ευρώ πουλήθηκε ο πίνακας του Λούσιαν Φρόιντ που απεικονίζει την εγκυμονούσα έφηβη ερωμένη του (Photos)

11.02.2016 07:08
Στα 20,7 εκατ. ευρώ πουλήθηκε ο πίνακας του Λούσιαν Φρόιντ που απεικονίζει την  εγκυμονούσα έφηβη ερωμένη του (Photos) - Media

Ένα πορτρέτο που δημιούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ και απεικονίζει την 17χρονη ερωμένη του, όταν κυοφορούσε το παιδί τους, πωλήθηκε σε δημοπρασία για το εντυπωσιακό ποσό των 20,7 εκατ. ευρώ.

 

Ένα πορτρέτο που δημιούργησε ο μεγάλος Βρετανός ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ και απεικονίζει την 17χρονη ερωμένη του, όταν κυοφορούσε το παιδί τους, πωλήθηκε σε δημοπρασία για το εντυπωσιακό ποσό των 20,7 εκατ. ευρώ.

Το έργο τέχνης, το οποίο πωλήθηκε στον οίκο του Σόθμπις, ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις και έξι αγοραστές πάλεψαν για να το αποκτήσουν.

Το έργο δημιουργήθηκε περίπου το 1960-1961 και απεικονίζει την Ιρλανδή έφηβη καλλιτέχνη Μπερναντίν Κόβερλεϊ.

Ο Φρόιντ, ο οποίος φημίζεται για τις κατακτήσεις του, συνάντησε για πρώτη φορά την  16χρονη Ιρλανδή όταν ήταν 37 ετών. Έκαναν ακόμη ένα παιδί πριν χωρίσουν, σύμφωνα με την μυθιστοριογράφο Εσθήρ Φρόιντ.

Μετά τον χωρισμό τους, η Μπερναντίν έφυγε από την Αγγλία με τις δύο μικρές κόρες της για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Μαρόκο.

Ο Φρόιντ και η Μπερναντίν πέθαναν με διαφορά τεσσάρων ημερών τον Ιούλιο του 2011.

Μετά την πώληση, ο ειδικός του οίκου Σόθμπις, Όλιβερ Μπάρκερ, δήλωσε: «Δεν υπάρχει αναμφισβήτητα άλλο πορτρέτο του Φρόιντ που να είναι πιο συναρπαστικό, πιο τρυφερό, και περισσότερο συναισθηματικά φορτισμένο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:03