search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:08
MENU CLOSE

Για το 2017 πάει το περουσιολόγιο

11.02.2016 17:22
Για το 2017 πάει το περουσιολόγιο - Media

Το 2017 φαίνεται να μπαίνει σε λειτουργία το περιουσιολόγιο διαψεύδοντας κάθε προσδοκία που έλεγε ότι θα λειτουργήσει εντός 2016.

 

Το 2017 φαίνεται να μπαίνει σε λειτουργία το περιουσιολόγιο διαψεύδοντας κάθε προσδοκία που έλεγε ότι θα λειτουργήσει εντός 2016.

Το ηλεκτρονικό σύστημα taxis δεν μπορεί να σηκώσει τον όγκο των δεδομένων ενώ την ίδια στιγμή -και πριν από όλα -δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

Βέβαια, μέχρι την εφαρμογή του μένουν να ξεκαθαριστούν πολλά όπως για παράδειγμα η βασική ανησυχία των πολιτών που σχετίζεται με το αν τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την επιβολή νέων φόρων, με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, και την αξιοπιστία του συστήματος taxis.

Στελέχη της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι το ηλεκτρονικό σύστημα θα επιβαρυνθεί περαιτέρω ενώ υπογραμμίζουν ότι ενδεχομένως να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα προβλήματα στις υπάρχουσες εφαρμογές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης διαβεβαιώνει πάντως πως δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν τα στοιχεία αυτά για την επιβολή φόρου περιουσίας.

Αρκετές χώρες ωστόσο που εφάρμοσαν φόρο περιουσίας, τον κατάργησαν διότι δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα και τα έσοδα κινήθηκαν πτωτικά. Συγκεκριμένα, η Αυστρία τον κατήργησε το 1994, η Δανία και η Γερμανία το 1997, η Ολλανδία το 2001, η Φινλανδία, η Ισλανδία και το Λουξεμβούργο το 2006 και η Σουηδία το 2007.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:07