search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:45
MENU CLOSE

Επίθεση Τσίπρα σε αντιπολίτευση για πλάτες στη διαπλοκή ώστε να μη γίνει ο διαγωνισμός

11.02.2016 20:41
Επίθεση Τσίπρα σε αντιπολίτευση για πλάτες στη διαπλοκή ώστε να μη γίνει ο διαγωνισμός - Media

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο της ομιλίας του για την τροπολογία σχετικά με τον αριθμό των ραδιοτηλεοπτικών αδειών «προκειμένου να καταγράψει η ιστορία ποιοι είναι υπέρ αυτής της τομής και ποιοι αντίθετοι όπως είπε».

 

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο της ομιλίας του για την τροπολογία σχετικά με τον αριθμό των ραδιοτηλεοπτικών αδειών «προκειμένου να καταγράψει η ιστορία ποιοι είναι υπέρ αυτής της τομής και ποιοι αντίθετοι όπως είπε».

Στο πρώτο σκέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός περιέγραψε τη λειτουργία του συστήματος διαπλοκής απότοκο της οποίας υπήρξε η ασυδοσία και ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

«Η πολιτική εξουσία τρέφει τη μιντιακή εξουσία κι αυτή με τη σειρά της προσφέρει τη στήριξή της για να αναπαράγεται το χρεοκοπημένο και σαθρό σύστημα μία από τις αιτίες που η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε» σημείωσε.

Οι προμήθειες, η Ζήμενς και τα θαλασσοδάνεια

Υποστήριξε ότι το καθεστώς αυτό αναπαρήχθη μέσα από τις κρατικές εργολαβίες και τις προμήθειες από τα χρεοκοπημένα σήμερα πολιτικά και οικονομικά, κόμματα εξουσίας προς τη διαπλοκή, τις ευνοϊκές αδειοδοτήσεις τόσο στα ΜΜΕ όσο και σε άλλες επιχειρήσεις των ιδιοκτητών τους, ακόμη και μέσα στην κρίση όταν δεν μπορούσαν να δανειστούν ούτε υγιείς επιχειρήσεις, την απουσία φορολογικών ελέγχων.

Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμή και για τη διακυβέρνηση Καραμανλή λέγοντας ότι ακόμη και κυβερνήσεις που θέλησαν να συγκρουστούν ή το έκαναν επιφανειακά, δεν τα κατάφεραν.

Κι έτσι δημιουργήθηκε στους κόλπους της διαπλοκής ότι το καθεστώς αυτό θα αναπαράγεται για πάντα, ώσπου τα κόμματα εξουσίας που το στήριζαν, εκβιαζόμενα πολλές φορές, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, εξαιτίας της κρίσης κατέρρευσαν.

«Μιλάω γι αυτούς που τα χρόνια της ανάπτυξης αλλά και της κρίσης νέμονταν προμήθειες μεγάλων κρατικών εταιρειών όπως η Ζήμενς που έδινε ποσοστό σημαντικό από τα κέρδη της κατευθείαν στα στελέχη της» ή έπαιρναν θαλασσοδάνεια από κρατικές ή ιδιωτικές τράπεζες και στη συνέχεια τοποθέτησαν τα υπερκέρδη τους σε τράπεζες του εξωτερικού. Αυτοί υποστήριξε ο πρωθυπουργός εμφανίζονται στις λίστες εκείνων που έβγαλαν έξω αφορολόγητα τα χρήματά τους και κάποιοι φρόντισαν να κρύβουν τα στοιχεία, να τα χώνουν σε συρτάρια και να μη γίνονται έλεγχοι.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως ο λαός έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μία αλλά τρεις φορές προκειμένου να συγκρουστεί με το κατεστημένο και να αλλάξει τις παθογένειες, να καθαρίσουν τον τόπο από τις εστίες παραβατικότητας που πλούτισαν στις πλάτες του λαού και των ζωντανών δυνάμεων της κοινωνίας.

Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε συγκρίσεις με την Ευρώπη κι επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό με αυτόν την Ελλάδας όπως της Πορτογαλίας οι τηλεοπτικές άδειες είναι δύο, ενώ χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν 5 με 6 άδειες. Ενδεχομένως, είπε οι 4 άδειες να είναι και πολλές, είπε.

«Κάποιοι παίζουν τα ρέστα τους να μη γίνει ο διαγωνισμός»

«Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει νόμιμη λειτουργία ΜΜΕ» σημείωσε.

Επιτέθηκε σε αυτό το σημείο στα κόμματα της αντιπολίτευσης που στο παρελθόν κυβέρνησαν λέγοντας ότι πουλάνε εκδούλευση «σε κάποιους κυρίους, τους υπόσχεστε ότι θα καταφέρετε να μας εμποδίσετε, ότι δήθεν με την προσπάθειά σας να μην οριστεί το ΕΣΡ θα μας εμποδίσετε».

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε ονομαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι μετά την εκλογή του στην αρχηγία της ΝΔ έσπευσε με τερτίπια να παρεποδίσει τη συγκρότηση του ΕΣΡ, αρχικά με το αίτημα να είναι περισσότερα τα μέλη και όταν αυτό ικανοποιήθηκε με το επιχείρημα ότι ο υπουργός έχει υπερεξουσίες.

Αναφερόμενος στις τρεις άκαρπες συνεδριάσεις της Διάσκεψης των προέδρων ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με τη στάση της ουσιαστικά είπε ότι δεν θέλει να γίνει ο διαγωνισμός και δεν πρόκειται να συναινέσει, κάτι το οποίο αποκάλεσε εκ νέου «θεσμική εκτροπή», διότι παραβιάζει τη συνταγματική υποχρέωση για συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Ας μη γελιόμαστε» συνέχισε ο πρωθυπουργός, «κάποιοι παίζουν τα ρέστα τους επιδιώκοντας να μην υπάρξει διαδικασία αδειοδότησης κι εξυγίανση».

Ο πρωθυπουργός προς το τέλος της ομιλίας του κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση, ως απόδειξη ότι προστατεύει το σύστημα διαπλοκής πως όλα τα χρόνια της κρίσης το μόνο σημείο που δεν έχουν τηρήσει όλα αυτά τα χρόνια από τις Συμφωνίες με τους δανειστές είναι η υποχρέωση να γίνει διαγωνισμός για τις άδειες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:45